Ένταση δημιουργήθηκε στη νεκρή ζώνη της περιοχής του χωριού Δένεια όταν ένοπλοι Τούρκοι απείλησαν 30χρονο Ελληνοκύπριο κτηνοτρόφο.   Ένας από αυτούς μάλιστα, όπλισε το όπλο του για να τρομοκρατήσει τον 30χρονο.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις έξι  το απόγευμα. Σύμφωνα με το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, ο 30χρονος κτηνοτρόφος Στέλιος Λουκά έβοσκε τα πρόβατα του στη νεκρή ζώνη της περιοχής. Κάποια στιγμή αντιλήφθηκε  έξι ένοπλους Τούρκους στρατιώτες να τον προσεγγίζουν σε απόσταση περίπου 500 μέτρων.  Άρχισαν να τον καλούν στα Τουρκικά να απομακρυνθεί από την περιοχή,  ένας εξ αυτών μάλιστα όπλισε το όπλο του να τον τρομοκρατήσει.  Ο 30χρονος απομακρύνθηκε και ενημέρωσε αμέσως τον κοινοτάρχη Δένεια, ενώ με το κινητό του τηλέφωνο κατέγραψε τη συμπεριφορά των ενόπλων.

Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ ο κοινοτάρχης Δένειας Χριστάκης Παναγιώτου ανέφερε ότι για το συμβάν έχουν ενημερωθεί το Υπουργείο Εξωτερικών και  η Εθνική Φρουρά. Όπως είπε έγινε προσπάθεια για να ενημερωθούν σχετικά και τα Ηνωμένα Έθνη, χωρίς να γίνει αυτό κατορθωτό.

«Στα χωράφια τα δικά μας , τα χωράφια που σπέρνουμε μπήκε ο Στέλιος για να βοσκήσει τα πρόβατα του λόγω και της ακρίβειας των τροφών  για να τα βοσκήσουν  δεν μπορούν οι Τούρκοι να μπαίνουν στη νεκρή ζώνη με τα όπλα και γύρω στα 500 μέτρα  και να τον εκφοβίζουν, να οπλίζουν όπλο και να ρίχνουν πέτρες αυτά είναι ντοκουμέντα ελπίζω να γίνουν τα διαβήματα που πρέπει» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιώτου.