«Πριν από τη Γενεύη πρέπει να επιστρέψουμε στον δρόμο της λογικής», υπέδειξε ο Πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού τουρκικού κόμματος Τουφάν Ερχιουρμάν, καλώντας τον Ερσίν Τατάρ να βγεί από τη σύγχιση. Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, μιλώντας σήμερα στη λεγόμενη «βουλή» ο Ερχιουρμάν αναφέρθηκε στο Κυπριακό, ενόψει και της άτυπης διάσκεψης στη Γενεύη.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη χθες, μετά τη συνάντησή του με την Τζέιν Χολ Λουτ ο κ. Ερχιουρμάν σημείωσε την αναφορά του κ. Τατάρ ότι ζούμε νέες εξελίξεις στο Κυπριακό για να διερωτηθεί πώς είναι εξελίξεις αυτό που ζούμε. «Ο άνθρωπος τελεί πραγματικά σε σύγχυση.
Μιλά για κάτι νέο μετά από 50 χρόνια. Το να θεωρεί κάτι τόσο παλιό, ένα τόσο παλιό επιχείρημα για νέα, είναι πραγματικά φοβερό, σ’ αφήνει έκθαμβο. Αμέσως μετά προσπάθησε να τα μπαλώσει. Αναφέρθηκε στην εποχή του κ. Ντενκτάς, αλλά τότε συζητούσαν την ομοσπονδία, είπε. Είναι απίστευτο. Τα προβλήματα γνώσης του είναι απίστευτα.                                                                                                          Όπως πάμε είπε, «θα λεχθεί ότι είμαστε εκτός των αποφάσεων του ΣΑ του ΟΗΕ και θα βάλουμε το γιλέκο του αδιάλλακτου. Μετά τη συνάντηση της Γενεύης δεν είναι μόνο η διαδικασία περιεκτικής λύσης, θα διαλυθεί και η συνεργασία μας με την ΕΕ και ο αγώνας μας για άρση της απομόνωσης μας».