Προσπάθειες για εξιχνίαση του εγκλήματος που διαπράχθηκε την περασμένη Τρίτη σε κεντρικό δρόμο της Ανθούπολης, καταβάλλει η Αστυνομία.

Σε σημερινές του δηλώσεις στο κρατικό ραδιόφωνο ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου αναφερόμενος στην απόπειρα φόνου με θύμα τον 34χρονο Δημήτρη Ανδρονίκου, ο οποίος συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, επισήμανε ότι ανάμεσα στα επτά πρόσωπα που τέθηκαν υπό κράτηση βρίσκονται οι ηθικοί αυτουργοί αλλά και οι δράστες της απόπειρας.

Δεν έχει εντοπιστεί ακόμη, όπως είπε, η μοτοσικλέτα των δραστών η οποία προσέγγισε την μοτοσικλέτα του 34χρονου, και ακολούθως τον πυροβολήσουν τρείς φορές.

Ο κ. Ανδρέου ανέφερε ότι καταζητείται ακόμα ένα πρόσωπο και πρόσθεσε ότι θα ληφθούν κι άλλες καταθέσεις, αναμένονται αποτελέσματα από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, ενώ αξιολογούνται και κάποια τεκμήρια που έχουν παραληφθεί. Την ίδια ώρα, εγείρονται διάφορα ερωτήματα που έχουν να κάνουν με όσα ακούστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, κατά την μαραθώνια διαδικασία προσωποκράτησης των υπόπτων που εκτυλίχθηκε το Σάββατο

Το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων έχει ενώπιον της μαρτυρία από πληροφοριοδότη που συσχετίζει την εγκληματική ενέργεια με τον έλεγχο την νύχτας, μετά τα δεδομένα που προέκυψαν από το περασμένο φθινόπωρο.

Σύμφωνα πληροφοριοδότη του, ο 34χρονος που νοσηλεύεται κρίσιμη κατάσταση, προσπαθούσε να εδραιωθεί στον έλεγχο υποστατικών και κυρίως πρακτορείων στοιχημάτων. Ο ίδιος πληροφοριοδότης ενημέρωσε την Αστυνομία ότι ο πρώτος ύποπτος για την υπόθεση, 45 ετών, φέρεται να είπε σε άλλους δύο υπόπτους ότι ο Ανδρονίκου «πρέπει να φύγει από την μέση».
Δύο από τους συλληφθέντες φέρονται να δέχθηκαν να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου για το ποσό των 20 χιλιάδων ευρώ.

Όλοι οι συνήγοροι υπεράσπισης των υπόπτων, απορρίπτουν τις κατηγορίες και επικεντρώθηκαν στην μαρτυρία του πληροφοριοδότη και το σκεπτικό με το οποίο αφέθηκαν ελεύθερα τρία άτομα.
Την ίδια ώρα, εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για τι έπραξε ή δεν έπραξε η Αστυνομία για να αποτρέψει την διάπραξη του εγκλήματος.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον όρκο που διαβάστηκε ενώπιον δικαστηρίου, μια μοτοσικλέτα λευκού χρώματος βρισκόταν έξω από τον Αστυνομικό Σταθμό Λακατάμιας από τις 10 το πρωί. Οι ύποπτες κινήσεις των ατόμων που επέβαιναν στην μοτοσικλέτα είχαν καταγγελθεί και από πολίτες. Οι δύο δράστες που επέβαιναν στο λευκό σκούτερ, περιφέρονταν στο δρόμο πλησίον του Αστυνομικού Σταθμού, καθώς και στον κύριο δρόμο Παλαιχωρίου – Ανθούπολης.

Μισή ώρα αργότερα, παρ’ όλα αυτά, φαίνεται ότι 34χρονος Ανδρονίκου δέχθηκε τηλεφώνημα για να προσέλθει στον Αστυνομικό Σταθμό για να καταθέσει. Παραμένει το ερωτηματικό ποιοι και πόσοι γνώριζαν την πιθανότητα εγκληματικής πράξης σε βάρος του 34χρονου.