Οι νέες χαλαρώσεις υπό το φως των βελτιωμένων επιδημιολογικών δεδομένων και της προόδου στο θέμα του εμβολιασμού των πολιτών, θα τεθούν ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου σήμερα, που συνεδριάζει στις 0900.

Οι νέες χαλαρώσεις, που αναμένεται να αποφασιστούν, θα έχουν ισχύ από την 1η Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται ότι θα αποφασιστεί η κατάργηση από την 1η Ιουλίου των απαγορεύσεων στη μετακίνηση των πολιτών. Επίσης, ότι θα επιτραπεί η λειτουργία και των εσωτερικών χώρων των επιχειρήσεων εστίασης, ενώ στις 10 Ιουνίου θα ανοίξουν οι χώροι νυκτερινής διασκέδασης.

Επιπλέον, αναμένεται να αυξηθεί κατά 50% η παρουσία πιστών στις Εκκλησίες, με βάση τη χωρητικότητά των ναών, ενώ μπαίνει σε εφαρμογή και η δεύτερη φάση της τέλεσης γάμων και βαπτίσεων.

Μέχρι τις 14 του μήνα θα επιτρέπεται το γεύμα ή δείπνο σε εσωτερικούς χώρους, για 150 άτομα σε εσωτερικό χώρο ή 280 σε εξωτερικό χώρο, ενώ σε αυτή τη φάση θα επιτρέπεται και η διεξαγωγή cocktail party με 250 άτομα, ανά πάσα στιγμή, μόνο σε εξωτερικό χώρο.

Η τρίτη φάση θα τεθεί σε εφαρμογή στις 15 Ιουνίου και σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, τα άτομα σε εσωτερικό χώρο αυξάνονται σε 250 και σε 350 στον εξωτερικό.

Σε ό,τι αφορά τη διεξαγωγή cocktail party παραμένουν τα ίδια δεδομένα, δηλαδή 250 άτομα σε εξωτερικό χώρο.

Από 1η Ιουνίου αναμένεται ακόμα να αυξηθεί η πληρότητα και στους κλειστούς χώρους θεάτρων, αιθουσών θεαμάτων και καζίνο μέχρι 50%, ενώ η ίδια ρύθμιση θα ισχύσει και για τη διεξαγωγή συνεδρίων.