Τα οκτώ νέα κρούσματα στις τάξεις της Νέας Σαλαμίνας επιβεβαίωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας, καταγγέλλοντας το Σωματείο για οδηγίες για διενέργεια νέου τεστ από ιδιωτικό εργαστήριο, παραβιάζοντας την καραντίνα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας, έλαβε ενημέρωση σήμερα το πρωί από ιδιωτικό εργαστήριο που διενήργησε εργαστηριακό έλεγχο σε ποδοσφαιριστές και άλλο προσωπικό του Σωματείου Νέα Σαλαμίνα, με πρωτοβουλία του Σωματείου και παράλληλα με τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης, εντοπίστηκαν οκτώ νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Από τα οκτώ άτομα που εντοπίστηκαν θετικά, όπως διευκρινίζει το Υπουργείο, τα έξι είχαν δηλωθεί από το σωματείο στην Ομάδα Ιχνηλάτησης ως στενές επαφές των προηγούμενων 11 κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου. Για τα άτομα αυτά, όπως και για τα υπόλοιπα άτομα που το ίδιο το Σωματείο δήλωσε ως στενές επαφές, είχαν ήδη τροχοδρομηθεί διαδικασίες για τον εργαστηριακό τους έλεγχο μέσω της ιχνηλάτησης.

Παράλληλα, εξαρχής δόθηκαν σαφείς γραπτές οδηγίες προς τη διοίκηση του Σωματείου για την απομόνωση των ατόμων αυτών και επεξηγήθηκε στους ίδιους το πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθούν ως στενές επαφές.

Παρόλα αυτά, σημειώνει το Υπουργείο Υγείας, παραβιάζοντας τις οδηγίες που δόθηκαν και όφειλαν τα άτομα και το Σωματείο να τηρήσουν, και θέτοντας σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία σε μια κρίσιμη καμπή για τη διαχείριση της πανδημίας, το Σωματείο, με δική του πρωτοβουλία, έδωσε οδηγίες στους ποδοσφαιριστές και το υπόλοιπο προσωπικό για να υποβληθούν σε εργαστηριακό έλεγχο σε ιδιωτικό εργαστήρι, παραβιάζοντας την καραντίνα τους.

Το Υπουργείο προτρέπει όποιους πολίτες είχαν έρθει σε επαφή με ποδοσφαιριστές ή άλλους παράγοντες του Σωματείου Νέα Σαλαμίνα, από τις 17 Σεπτεμβρίου και έπειτα, και δεν έχει επικοινωνήσει μαζί τους η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, να καλέσουν το 1412 για να αξιολογηθεί η επαφή που είχαν και να προγραμματιστεί ραντεβού για δειγματοληψία, εάν κριθεί απαραίτητο.

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Υγείας, μέσω της Ομάδας Ιχνηλάτησης, συνεχίζει τη διερεύνηση όλων των επαφών των θετικών στον ιό κρουσμάτων.

Από την πλευρά του, το ΔΣ της Νέας Σαλαμίνας, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η κατάσταση στο σωματείο είναι δύσκολη και κρίσιμη και η σκέψη είναι στους ποδοσφαιριστές, στο επιτελείο και στις οικογένειές τους.

«Παρόλο που το σωματείο μας ήδη μετρά μεγάλες πληγές σε όλα τα επίπεδα, εκφράζουμε τη βούλησή μας ότι θα διαχειριστούμε την κατάσταση και θα αντιμετωπίσουμε τις πρωτόγνωρες συνθήκες και ταυτόχρονα διαβεβαιώνουμε τον κόσμο μας ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, με προτεραιότητά μας να προστατέψουμε όλους όσοι αποτελούν το οικοδόμημα της Νέας Σαλαμίνας», καταλήγει η ανακοίνωση.