Το θέμα των αγνοουμένων θα συζητηθεί στη διάρκεια επίσκεψης αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων-Παθόντων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Ανακοίνωση από τη Βουλή αναφέρει ότι η αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Νίκο Κέττηρο και τα μέλη Νίκο Γεωργίου, Χρίστο Σενέκη, Σωτήρη Ιωάννου, Μιχάλη Γιακουμή και Κωστή Ευσταθίου, μεταβαίνει τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες για να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει σε συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ, όπου η Μόνιμη Εισηγήτρια του ΕΚ για τους αγνοούμενους της Κύπρου, Isabel Santos, θα παρουσιάσει το έργο και τις δραστηριότητές της επί του θέματος.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων-Εγκλωβισμένων-Αγνοουμένων-Παθόντων κ. Κέττηρος θα παρουσιάσει επίσης την κατάσταση πραγμάτων για το ζήτημα των αγνοουμένων της Κύπρου και θα ακολουθήσει ανταλλαγή απόψεων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η αντιπροσωπεία της Βουλής θα πραγματοποιήσει επίσης διμερείς συναντήσεις με εκπροσώπους των Πολιτικών Ομάδων του ΕΚ.

 

πηγη ΚΥΠΕ