Το καινούριο υβριδικό οχηματαγωγό και επιβατικό P&O Pioneer, της P&O Ferries αξίας 137 εκατομμυρίων ευρώ εισήλθε το πρωί στο τερματικό της DP World στο λιμάνι Λεμεσού, όπου έτυχε υποδοχής με αψίδες νερού, ενώ στις 11 το πρωί πραγματοποιήθηκε και τελετή εγκαινίων του πλοίου.

Το νεότευκτο P&O PIONEER, με χαμηλές εκπομπές ρύπων, θα αποτελέσει το πρώτο πλοίο διπλής απόληξης με δύο γέφυρες και το πρώτο ντίζελ-ηλεκτρικό-υβριδικό πλοίο, που θα αναπτυχθεί στο Κανάλι της Μάγχης.

Ο σχεδιασμός διπλής απόληξης σημαίνει ότι το πλοίο δεν χρειάζεται να στρίψει 180 μοίρες στο λιμάνι, με αποτέλεσμα να εξοικονομεί χρόνο και καύσιμα κατά την άφιξη και την αναχώρηση του.

Η ολική χωρητικότητα του είναι 47,394 τόνοι και το βύθισμά του 5.7 μέτρα. Το μήκος του είναι 229 μέτρα και το πλάτος του 30.

Η P&O Ferries ανήκει ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της DP World Global και δρομολογέι πλοία από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Ιρλανδία και την Ηπειρωτική Ευρώπη (Γαλλία και Ολλανδία).

Η P&O Ferries τον Ιανουάριο του 2019 μετέφερε όλο τον στόλο της στο Ηνωμένο Βασίλειο από το Dover UK στη Λεμεσό και πλέον όλοι οι στόλοι της P&O Ferries φέρουν σημαία Κύπρου.