Το απόγευμα αναχωρεί η πρώτη ανθρωπιστική βοήθεια που συγκέντρωσε η Κύπρος για την Ουκρανία. Πρόκειται για 14 εμπορευματοκιβώτια 40 ποδών, τα οποία περιέχουν ξηρά τροφή, ιατρικά και φαρμακευτικά προϊόντα και εξοπλισμό πολιτικής προστασίας.

Σε δηλώσεις του το πρωί στο Λιμάνι Λεμεσού, όπου συγκεντρώθηκε όλη η ανθρωπιστική βοήθεια από 40 σημεία που λειτούργησαν τις τελευταίες ημέρες, ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη βοήθεια που συγκέντρωσε ποτέ η Κύπρος.

Όπως είπε το πλοίο θα αναχωρήσει για την Θεσσαλονίκη και στην συνέχεια μέσω του ευρωπαϊκού οργανισμού προστασίας θα γίνουν οι απαραίτητες διευθετήσεις για να διοχετευθεί όλο το υλικό στην Ουκρανία.

Από την πλευρά του ο Επίτροπος του Πολίτη Παναγιώτης Σεντώνας, ανέφερε ότι στην αποστολή περιλαμβάνεται και υλικό που πρόσφερε ο Ερυθρός Σταυρός Κύπρου και αφορά σετ ατομικής υγιεινής για παιδιά και ενήλικες.

Παράλληλα επισήμανε πως η προσπάθεια συλλογής ξηράς τροφής και εισφορών στον τραπεζικό λογαριασμό της Κεντρικής Τράπεζας, θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.