Για το πλεονέκτημα που έχουν οι επιτραπέζιοι αντισφαιριστές σε σύγκριση με τους αθλητές στα υπόλοιπα αθλήματα, μίλησε στο ραδιοσταθμό μας ο προπονητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης, Αντρέας Δανιήλ. Όπως μας είπε οι αθλητές στο πινγκ-πονγκ απολαμβάνουν την ευχέρεια να εξασκούνται κανονικά χωρίς να παρεμβαίνουν τους κανόνες, δηλαδή μένοντας σπίτι.

Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για ένα άθλημα το οποίο μπορεί με μεγάλη ευκολία να διεξαχθεί στο σπίτι. “Το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι ρακέτα, μπαλάκι, τραπέζι και δίκτυ. Μάλιστα, το δίκτυ δεν είναι απαραίτητο αφού άπειρα είναι τα παράδειγμα όπου παρά δίκτυ βλέπουμε διάφορα άλλα αντικείμενα. Επίσης αν κάποιος δεν έχει τραπέζι μπορεί να βελτιώσει τις δεξιότητες του στο άθλημα κτυπώντας το μπαλάκι στο τοίχο.”

Ο κ. Δανιήλ πρόσθεσε πως οι επαγγελματίες επιτραπέζιοι αντισφαιριστές έχουν την δυνατότητα να εξασκούνται σε υψηλότερος ρυθμούς μέσω ενός ρομπότ που ρίχνει μπαλίτσες. Το μόνο αρνητικό και αναπόφευκτο για τους αθλητές στο πινγκ-πονγκ είναι το γεγονός ότι δεν μπορούν να τρέξουν σε εξωτερικό χώρο κάτι που είναι βαρυσήμαντο για να διατηρηθούν στην απαιτούμενη φυσική κατάσταση.

Όσο αφορά αυτούς που δεν ασχολήθηκαν μέχρι στιγμής με αυτό το σπορ, ο Αντρέας Δανιήλ τόνισε ότι η παρούσα κατάσταση είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να το κάνουν. 

Κωνσταντίνος Νικολάου