Διεγράφη η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Εύα Καϊλή, υπό το φως έρευνας που διεξάγουν οι βελγικές Αρχές για πιθανή εμπλοκή της σε υπόθεση διαφθοράς, που αφορά το Κατάρ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, η διαγραφή της ευρωβουλευτή πραγματοποιείται με απόφαση του επικεφαλής του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη.

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

Για την υπόθεση του Κατάρ ανακρίνονται, σύμφωνα με πληροφορίες και οι Βέλγοι ευρωβουλευτές των Σοσιαλδημοκρατών, Μαρκ Ταραμπέλα και Μαρί Αρενά.

Νωρίτερα, όπως είχε γίνει γνωστό από τις Βρυξέλλες, τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας πρώην ευρωβουλευτής, συνελήφθησαν στο πλαίσιο έρευνας ενός οικονομικού δικαστή, ως ύποπτα για δωροληψία από μια «χώρα του Κόλπου», εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως ανακοίνωσε η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία. Η χώρα δεν κατονομάστηκε από την Εισαγγελία.