Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί το Νοσοκομείο Αναφοράς στο Παραλίμνι.
Τον Πρόεδρο συνόδευσαν ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη και άλλοι παράγοντες από την τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής.

Ο Πρόεδρος εξέφρασε τις ευχαριστίες τους προς όλους τους εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου που βρίσκονται τους τελευταίους 13 μήνες στην πρώτη γραμμή για να αντιμετωπίσουν αυτό τον ιό.

Όσον αφορά στο εμβολιαστικό πλάνο της κυβέρνησης και την δυσπιστία που υπάρχει για το εμβόλιο της AstraZeneca, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε και σήμερα ότι είναι εύλογες οι ανησυχίες των πολιτών ωστόσο όπως είπε όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες και κάλεσε τον κόσμο να σκεφτεί την ζωή του και να εμβολιαστεί.

Εμβολιαστικό Πρόγραμμα

Στο μεταξύ μέχρι τις 9 το πρωί είχαν κλείσει ραντεβού 4 χιλιάδες άτομα ηλικίας 59 και 60 ετών στην πύλη εμβολιασμού.
Η πλατφόρμα για αυτή την ηλικιακή ομάδα θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 8 το βράδυ.
Αύριο θα ανοίξει η πύλη για τα άτομα άνω των 61 ετών.
Θα υπάρχουν εμβόλια και της Pfizer και της AstraZeneca.
Κυριακή και Δευτέρα η πύλη εμβολιασμού θα ανοίξει για ευάλωτες ομάδες.
Πρόκειται για 7 χιλιάδες άτομα και όλοι όσοι πληρούν τα κριτήρια για τον εμβολιασμό θα πάρουν μήνυμα από το Υπουργείο Υγείας.
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται εμβόλια από όλες τις εταιρείες.
Συγκεκριμένα αναμένονται 21 χιλιάδες Pfizer, 4800 της AstraZeneca, 6000 της Monderna και για πρώτη φορά θα φτάσουν στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα 2400 εμβόλια της Johnson and Johnson.