Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαιρετίζει την από μέρους της Βουλευτού Λεμεσού Φωτεινής Τσιρίδου πρόταση, για μεταφορά των Γραφείων της Αρχής Λιμένων Κύπρου στη Λεμεσό.

«Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι η συγκεκριμένη πρόταση επιτέλους θα υλοποιηθεί προς το συμφέρον της ναυτιλιακής μας βιομηχανίας και κατ’ επέκταση και της οικονομίας του τόπου γενικότερα» προσθέτει το ΕΒΕΛ.

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως το Επιμελητήριο Λεμεσού, ανέκαθεν υποστήριζε ότι τα γραφεία της ΑΛΚ πρέπει να βρίσκονται στο κύριο λιμάνι της Κύπρου που είναι στη Λεμεσό, στοιχείο που συνάδει με το στόχο της βέλτιστης διεξαγωγής όλων των λιμενικών εργασιών και της εξοικονόμησης λειτουργικών εξόδων.

Σε ανάρτηση της στο facebook προχθές το βράδυ η Φωτεινή Τσιρίδου γνωστοποίησε πως σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Μεταφορών, Γιάννη Καρούσο, και τον Υφυπουργό Ναυτιλίας, Βασίλη Δημητριάδη, συμφωνήσαν ότι η έδρα της ΑΛΚ πρέπει να μεταφερθεί στη Λεμεσό.

Επισήμανε πως με αυτό τον τρόπο θα εξοικονομηθούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, μέσα από ορθολογισμό δαπανών, θα αναβαθμιστεί η λειτουργία της Αρχής Λιμένων και θα ενισχυθεί το προφίλ της Λεμεσού.