Του Γιάννη Κωστακόπουλου

-Μια πλάνη είναι ο κορωνοϊός. – Έχετε κάποιο γνωστό σας, που πέθανε καθαρά εξαιτίας του «φονικού» ιού; -Μια συνηθισμένη γρίπη, κατώτερη της συνηθισμένης είναι. -Στην ουσία θέλει να μας ελέγξει η παγκόσμια κλίκα. -Και το εμβόλιο, για να μας εμφυτέψουν τσιπ ελέγχου, το προωθούν!

Δεν πιστεύω να μην γίνατε κοινωνοί, όλο αυτό το διάστημα του περιορισμού, του ημι-περιορισμού και της ασυδοσίας, της συνωμοσιολογίας για την πανδημία. Εντός κι εκτός είναι πολύ διαδεδομένα τα…παραφιλολογικά κρούσματα. Και συστημένα για ιδιαίτερα φοβισμένους ανθρώπους!

Από έξω μας ήρθε κι η επικότερη φάρσα που έχει γίνει ποτέ από Πρόεδρο χώρας. Ο Πρόεδρος της Τανζανίας, Τζον Μαγκουφούλι, δήλωσε ότι διέσυρε τους ειδικούς στέλνοντας τους να εξετάσουν για κορωνοϊό δείγματα από… υγρά παπάγιας, κατσίκας, λάδι αυτοκινήτου, και διαφόρων άλλων άσχετων υλικών, και μερικά από τα εργαστήρια της χώρας του, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται, τα βρήκαν θετικά στον ιό!

Ο Τζον Μαγκουφούλι (Δόκτωρ Χημείας παρακαλώ), μίλησε καθαρά για την πιθανότητα τεχνικών λαθών ή προβλημάτων στα εισαγόμενα τεστ και δεν παρέλειψε να «καθαρίσει» (απολύοντας τους υπεύθυνους εννοούμε), την υπηρεσία.

Το πείραμα του Προέδρου της Τανζανίας, όμως, έλαβε άλλες διαστάσεις. Παραποιήθηκε, γενικεύτηκε και προωθήθηκε ως η απόλυτη αλήθεια της κοροϊδίας με τα τεστ του κορωνοϊού. Ευτυχώς που δεν διέθετε και την καλή έξωθεν μαρτυρία ο Μαγκουφούλι, ώστε οι υποστηρικτές της «μούφας του κορωνοϊού» να γίνουν πιο πειστικοί και πιεστικοί.

Ο ηγέτης της χώρας, είπε κάποτε στις Τανζανές «να απελευθερώσουν τις ωοθήκες τους» και να γεννούν περισσότερα παιδιά. Πρόσφατα, ο Τζον Μαγκουφούλι υπερασπίστηκε σθεναρά έναν σχολικό επιθεωρητή, ο οποίος προκάλεσε κατακραυγή – αλλά παρέβη και τον νόμο –, καθώς ξυλοκόπησε με ένα ραβδί περισσότερους από 12 σπουδαστές. Ο Μαγκουφούλι προέτρεψε γονείς και δασκάλους να κάνουν το ίδιο, ώστε να οικοδομήσουν ένα πειθαρχημένο έθνος.

-Στην Τανζανία, όπως έμαθα, δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη συνωμοσιολόγοι. Ό,τι μαγειρεύεται εκεί, το κάνουν εκτός της χώρας ντελίβερι!

 

Οι απόψεις εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκην την άποψη του Καναλιού 6