Τα ακριβή αίτια θανάτου του βρέφους μόλις 30 ημερών, το οποίο άφησε την τελευταία του πνοή χθες το μεσημέρι στο Μακάρειο Νοσοκομείο, αναμένεται να  διαπιστωθούν κατά τη νενομισμένη νεκροτομή που θα διενεργηθεί σήμερα στις 4 το απόγευμα από την ιατροδικαστή Αγγελική Παπέττα.

Μετά το τραγικό συμβάν, οι γονείς του προχώρησαν σε καταγγελία στην Αστυνομία για ιατρική αμέλεια.

Ο ΟΚΥπΥ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει ότι το νεογνό εισήχθη στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού στις 6 Οκτωβρίου με πυρετό και έλαβε όλη την ενδεδειγμένη ιατρική φροντίδα και αγωγή, αλλά την επόμενη ημέρα η κατάσταση του επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε στην Εντατική Παίδων στο Μακάρειο.

«Κατά την εισαγωγή του στην Εντατική Παίδων έγινε άμεση προσπάθεια σταθεροποίησης της κλινικής εικόνας  του νεογνού και χειρουργική επέμβαση», προσθέτει ο ΟΚΥπΥ

«Μετεγχειρητικά υπήρξε ελαφρά βελτίωση, αλλά σε μερικές ώρες το νεογνό εμφάνισε σοβαρή υπόταση, πολύ σοβαρή οξέωση, και πολυ-οργανική ανεπάρκεια», συμπληρώνει.

«Παρά τις έντονες προσπάθειες των γιατρών της Εντατικής, η κλινική εικόνα του νεογνού συνέχισε να επιδεινώνεται και στις 11 το πρωί κατέληξε», καταλήγει ο ΟΚΥπΥ.