Η Ολομέλεια της Βουλής θα θέσει ενώπιόν της στις 2 μετά το μεσημέρι το θέμα των εκποιήσεων όπως ανακοινώθηκε κατά την έναρξη της τελευταίας συνεδρία πριν από τις θερινές διακοπές, από την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Ενώπιον της Ολομέλειας θα τεθεί και το αίτημα κάποιων κομμάτων για αναβολή της συζήτησης σχετικά με δύο προτάσεις νόμου και ένα κυβερνητικό νομοσχέδιο. Το νομοσχέδιο προνοεί την δημιουργία ειδικής δικαιοδοσίας στα Επαρχιακά Δικαστήρια για ταχεία εξέταση υποθέσεων ΜΕΔ με εξασφάλιση κύρια κατοικία μέχρι €350.000.

Η μία πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ, συνυπογράφεται από το ΕΛΑΜ, την ΔΗΠΑ, την ΕΔΕΚ, τους Οικολόγους και τρεις Βουλευτές του ΔΗΚΟ και αφορά για παροχή του δικαιώματος σε δανειολήπτες προσφυγής στο Δικαστήριο για εξασφάλιση διατάγματος αναστολής προγραμματισμένης εκποίησης, προκειμένου να εξεταστούν ενδεχόμενες καταχρηστικές ρήτρες και υπερχρεώσεις. Η δεύτερη πρόταση του Προέδρου της ΕΔΕΚ αφορά την εκποίηση ακινήτου στην τιμή εκτίμησης κατά την ημερομηνία σύναψης μια δανειακής σύμβασης.

Την πρόθεση να ζητήσει αναβολή της συζήτησης εξέφρασε ήδη ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, ενώπιον της Ολομέλειας, ωστόσο συμφωνήθηκε ότι οποιοδήποτε αίτημα για το θέμα θα συζητηθεί στις 14.00.

Η Ολομέλεια της Βουλής θα διακόψει για μία ώρα γύρω στη μία το μεσημέρι και θα επανέλθει στις δύο για να ολοκληρώσει τη συζήτηση επί όλων των νομοθετημάτων που υπάρχουν στην ατζέντα της.