Ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών, στην οποία θα παρευρίσκονται οι Υπουργοί Υγείας και Παιδείας και θα συμμετέχουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, οι συνομοσπονδίες γονέων και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς πραγματοποιείται σήμερα στις 15.00.

Τη σύσκεψη αναμένεται να απασχολήσει το θέμα των πρωτοκόλλων κατά της COVID-19 στα σχολεία και ιδιαίτερα το μέτρο του test – to – stay.

Όπως είχε δηλώσει στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας, θέση της ΟΕΛΜΕΚ είναι η λειτουργία των σχολείων, αλλά πάνω απ΄ όλα η ασφάλεια και η υγεία, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή έκπτωση σε θέματα υγείας.

Τις εισηγήσεις της για το μέτρο test – to – stay θα υποβάλει και η ΠΟΕΔ. Όπως είχε δηλώσει στο ΚΥΠΕ η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου έχει αναδειχθεί η ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των σχολικών μονάδων και των διευθύνσεών τους, αφού οι απαιτήσεις των πρωτοκόλλων, των ιχνηλατήσεων, των διαφόρων εγκυκλίων και ανακοινώσεων που εκδίδονται διαρκώς, επιδεινώνουν την ήδη δύσκολη καθημερινότητά τους, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις υπολείπονται και σε προσωπικό.

Στη συνάντηση αναμένεται να μεταφερθούν επίσης εισηγήσεις από νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία αναφορικά με τα πρωτόκολλα που ισχύουν.