Εντός δυο εβδομάδων το Τμήμα Δασών θα προχωρήσει σε δεντροφύτευση στο χώρο πρασίνου, που επηρεάστηκε από την πρόσφατη θεομηνία και τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε τη Λεμεσό.

Σε ανακοίνωση του και με αφορμή αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Τμήμα Δασών διευκρινίζει ότι από τη θεομηνία της 14ης Φεβρουαρίου, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές, τόσο στο δάσος Φασουρίου, όπου ξεριζώθηκαν γύρω στους 100 ευκάλυπτους, σε ιδιωτική και κρατική γη, αλλά και στο Δασούδι, όπου ξεριζώθηκαν γύρω στις 30 ακακίες και προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στις κόμες 39 ευκαλύπτων.

«Στο χώρο πρασίνου στο Δασούδι, για λόγους ασφάλειας, αφαιρέθηκαν τα σπασμένα και ξεριζωμένα δέντρα ακακίας και κλαδεύτηκαν τα δέντρα ευκαλύπτου, όπως προνοείται στο εγχειρίδιο κλαδεύσεων δέντρων σε αστικό περιβάλλον, ενώ απομακρύνθηκαν τα σπασμένα κλαδιά για μείωση του κινδύνου πρόκλησης ατυχήματος», προστίθεται.

Σημειώνεται ακόμη, ότι δεν έχει υλοτομηθεί κανένα δέντρο ακακίας, που δεν επηρεάστηκε από τη θεομηνία και πως εντός δυο εβδομάδων θα γίνει δεντροφύτευση στο χώρο.

Όσον αφορά τον χώρο πρασίνου στο δάσος Φασουρίου, προγραμματίζεται σύντομα απομάκρυνση όλων των δέντρων που ξεριζώθηκαν.

Πηγή: ΚΥΠΕ