Τις προτάσεις της νεοσύστατης Πρωτοβουλίας «για τη Λεμεσό» παρουσίασε σήμερα το πρωί, σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης», ο αρχιτέκτονας, πρώην δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Αρμεύτης.

Οι πρώτες αυτές προτάσεις της πρωτοβουλίας, αγγίζουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως η ενίσχυση του πρασίνου και η αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων, η επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος με την κατασκευή του Βόρειου παρακαμπτήριου, τη δημιουργία γραμμής τραμ από την περιοχή του Καζίνο μέχρι το κέντρο της πόλης, χώρων στάθμευσης και πεζοδρομίων, την προώθηση έργων υποδομής για τον τουρισμό και την αναζωογόνηση των συνοικιών.

Ο κ. Αρμεύτης ανέφερε ότι οι υφιστάμενοι χώροι αστικού πρασίνου είναι ανεπαρκείς και τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός Μητροπολιτικού Πάρκου, καθώς και την επέκταση του Γραμμικού Πάρκου Γαρύλλη. Τόνισε δε, την αναβάθμιση και αναβίωση της περιοχής παλιού και νέου λιμανιού.

Παράλληλα, ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή στον τρόπο διαχείρισης αποβλήτων και σκυβάλων.

Σημειώνεται ότι στη δημοσιογραφική διάσκεψη πήραν μέρος με παρεμβάσεις τους, πολίτες που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία «Για τη Λεμεσό» και τις 10 ομάδες εργασίας που έχουν συσταθεί για αντίστοιχα θέματα προτεραιότητας και για την περαιτέρω επεξεργασία προτάσεων.