Περιοδεία στις πληγείσες περιοχές από την χθεσινή μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου πραγματοποίησε το πρωί ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός ανέφερε από την πυρκαγιά κάηκε έκταση περίπου 300 εκταρίων καλυμμένη με δασική βλάστηση και γεωργικές καλλιέργειες εκ των οποίων τα 80 εκτάρια εντός του κρατικού Δάσους Αδελφοί.

Όπως είπε έδωσε οδηγίες σε επιθεωρητές του τμήματος γεωργίας να αρχίσουν αμέσως την καταγραφή των ζημιών και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στους πληγέντες για να επαναδραστηριοποιηθούν το συντομότερο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από τις πρώτες εξετάσεις φαίνεται ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από πρανές δρόμου και τα ακριβή αίτια πρόκλησης της διερευνώνται.

Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο σήμερα στις 8 το πρωί.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 120 άτομα του Τμήματος Δασών με 27 πυροσβεστικά οχήματα, 20 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με επτά πυροσβεστικά οχήματα, οκτώ άτομα της Πολιτικής Άμυνας με δύο πυροσβεστικά οχήματα, 20 άτομα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα,  εννέα προωθητές γαιών και δύο βυτιοφόρα.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν επίσης μέλη της Εθνικής Φρουράς, της Αστυνομίας, των Επαρχιακών Διοικήσεων, Εθελοντές, καθώς επίσης και η ομάδα Drones «ΚΟΙΟΣ» του  Πανεπιστημίου Κύπρου.

Επιχείρησαν συνολικά εννέα πτητικά μέσα, ένα αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, τα δύο μισθωμένα αεροσκάφη, τα δύο μισθωμένα ελικόπτερα, ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας και δύο ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων.