Εκτεθειμένους αφήνει η Αστυνομία όσους έσπευσαν χθες στη Βουλή και στην Ad Hoc Επιτροπή για το Δημογραφικό να καταγγείλουν μαθητή με μεταναστευτική βιογραφία, ότι σχεδίαζε ένοπλη επίθεση στο περιφερειακό γυμνάσιο της Κοκκινοτριμιθιάς.

Σε σημερινές του δηλώσεις ο εκπρόσωπος τύπου της Δύναμης Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι δεν συνηθίζονται οι δημόσιες δηλώσεις για θέματα ανηλίκων, λόγω της έκτασης που έλαβε το θέμα η Αστυνομία ξεκαθαρίζει ότι το περιστατικό διερευνήθηκε και δεν προέκυψε οτιδήποτε μεμπτό που να έχει σχέση με ποινικό αδίκημα.

Ο κ. Ανδρέου ανέφερε ότι η Αστυνομία είχε λάβει μια πληροφορία για το θέμα στα μέσα Δεκεμβρίου του 2021 και το περιστατικό διερευνήθηκε ενδελεχώς σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Πρόσθεσε ότι ανήλικος παρακολουθείται από τους αρμόδιους φορείς και της υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας. Θα έπρεπε όλοι να ήταν προσεκτικοί στο τι λένε όταν αναφέρονται σε ανήλικα πρόσωπα, επισήμανε ο κ. Ανδρέου.

Ο κ. Πόλυς Πολυκάρπου πρόεδρος του συνδέσμου γονέων του γυμνασίου Κοκκινοτριμιθιάς, ο άνθρωπος που υπέβαλε την καταγγελία, μετά τον σάλο που ακολούθησε, σήμερα δήλωσε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ότι δεν επιθυμεί να προβεί σε περεταίρω δηλώσεις, θεωρώντας το θέμα λήξαν.

Όπως πληροφορηθήκαμε η μητέρα του ανήλικου έχει ήδη προβεί σε καταγγελίες στα γραφεία της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού και της Επιτρόπου Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων.

 

Έρευνα αρχίζει η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Κληθείσα από το Κανάλι 6 να σχολιάσει το θέμα η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Δέσπω Μιχαηλίδου διερωτήθηκε ποιους σκοπούς εξυπηρετεί η αναφορά σε ένα λήξαν περιστατικό που δεν είχε σχέση με το θέμα συζήτησης. «Ο τρόπος που έγινε αναφορά σε ένα λήξαν περιστατικό ξεφεύγει από το υπαρκτό πρόβλημα του Πουρνάρα και τις δικαιολογημένες ανησυχίες των κατοίκων», σημείωσε η κ. Μιχαηλίδου.

«Προς τι ο πρόεδρος του Συνδέσμου γονέων του σχολείου αναφέρθηκε σε ένα λήξαν περιστατικό», σημείωσε και πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο παιδί δεν είχε καμία σχέση με το Πουρνάρα. Το να αφήνονται αιχμές σε βάρος παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία, δεν ωφελεί ούτε τη σχολική κοινότητα, ούτε τους κατοίκους, ούτε το κλίμα που δημιουργείται στον τόπο μας, κατέληξε.

Το γραφείο της Επιτρόπου προτίθεται να αποστείλει επιστολές για διερεύνηση του θέματος στις αρμόδιες υπηρεσίες.