Με βασικό στόχο να επαναλάβουν την υποστήριξή τους στο Κίεβο, συνέρχεται σήμερα στο περίφημο κάστρο Ελμάου, στις Βαυαρικές Άλπεις η ομάδα των G7
Οι επτά ηγέτες των πλουσιότερων κρατών του κόσμου, του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και φυσικά των Ηνωμένων Πολιτείων – θα συζητήσουν ένα νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, αλλά και την κρίση των σιτηρών και των αυξανόμενων τιμών των υδρογονανθράκων και των τροφίμων. Στη σύνοδο θα συμμετάσχουν επίσης εκπρόσωποι από την Αργεντινή, την Ινδία, την Ινδονησία, τη Σενεγάλη και τη Νότια Αφρική. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι αναμένεται να μιλήσει επίσης μέσω τηλεδιάσκεψης, αύριο Δευτέρα.
Η συνάντηση πραγματοποιείται υπό το σύνθημα της γερμανικής προεδρίας της G7: «Πρόοδος για έναν δίκαιο κόσμο».

Έκκληση Τζόνσον στους G7

Η Βρετανία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Ιαπωνία θα απαγορεύσουν τις εισαγωγές ρωσικού χρυσού στο πλαίσιο νέων κυρώσεων που θα επιβάλουν στη Ρωσία σε απάντηση για την εισβολή της στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα η Ντάουνινγκ Στριτ, πριν από την σύνοδο κορυφής της G7 που αρχίζει το απόγευμα στη Γερμανία.
Έκκληση στους ηγέτες των χωρών της G7 να μην εγκαταλείψουν την Ουκρανία απηύθηνε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.
Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι η Ουκρανία μπορεί να νικήσει.
Παράλληλα ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία, ύψους πεντακοσίων-είκοσι-πέντε εκατομμυρίων δολαρίων, υπό την μορφή εγγυήσεων δανείων από την Παγκόσμια Τράπεζα.