Την ελπίδα ότι θα επικρατήσουν σοφότερες σκέψεις από πλευράς Τουρκίας σε σχέση με τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο εξέφρασε το βράδυ της Παρασκευής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του Αμερίκου Αργυρίου, στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ερωτηθείς πόσο ανησυχούν για τις κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, είπε ότι «κάθε πρόκληση σίγουρα πρέπει να ανησυχεί».

«Θέλω να ελπίζω ότι θα επικρατήσουν σώφρονες σκέψεις ή σοφότερες σκέψεις από πλευράς Τουρκίας και ότι αυτός ο παρατηρούμενος αναθεωρητισμός δεν θα συνεχίσει και δεν θα συνεχίσει αν επιτέλους ευαισθητοποιηθούν κάποιοι οι οποίοι σήμερα, ορθώς πράττοντας, αντιδρούν σε κάτι ανάλογο που συνέβη με τη Ρωσία», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την πυρκαγιά στον Κορμακίτη είπε ότι η κυβέρνηση είχε διαμηνύσει ότι ήταν έτοιμη να παράσχει την οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί «γιατί η πατρίδα μας είναι μία, η Κύπρος, και συνεπώς, ανεξαρτήτως του καθεστώτος, που σήμερα βιώνει, της κατοχή δηλαδή, δεν παύει να είναι ένα κομμάτι που το πονούμε, που θέλουμε οπωσδήποτε να προστατευτεί.»

Πηγή: ΚΥΠΕ