Η εγκυρότητα της αίτησης ενδιαφέροντος για το χρίσμα του υποψηφίου για τις Προεδρικές Εκλογές του 2023 που εκδήλωσε την Δευτέρα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Αβέρωφ Νεοφύτου, επιβεβαιώθηκε την Τρίτη σε διαδικτυακή συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ «η υποψηφιότητα θα υποβληθεί για επικύρωση στη σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου του κόμματος, τον προσεχή Μάρτιο».
 
Το Πολιτικό Γραφείο εξουσιοδότησε παράλληλα τον Αβέρωφ Νεοφύτου, «να ξεκινήσει τις επαφές με άλλα κόμματα και κοινωνικά σύνολα, προκειμένου να βολιδοσκοπήσει το ενδεχόμενο συνεργασιών και προγραμματικών συγκλίσεων για τις προεδρικές εκλογές».
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ «ευχαρίστησε θερμά το Πολιτικό Γραφείο και έθεσε τους βασικούς άξονες για το πώς θα πορευθούμε στον δρόμο για τις προεδρικές εκλογές και ανέδειξε τη μεγάλη προτεραιότητα για το επόμενο διάστημα που είναι η ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου και τη ψήφιση στην Βουλή των μεταρρυθμίσεων που εκκρεμούν», αναφέρεται.
 
Επίσης, «σκιαγράφησε το όραμα του για την Κύπρο της επόμενης μέρας, βασισμένο στην εφαρμογή του σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, καθώς και ριζοσπαστικές τομές για  να καταστεί η Κύπρος χώρα σύγχρονο πρότυπο».
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ έδωσε «ιδιαίτερη έμφαση στην επίλυση του Κυπριακού, επαναλαμβάνοντας ότι μεγάλα οράματα δεν χωρούν σε μοιρασμένες πατρίδες.
 
Τον λόγο πήραν στη συνέχεια πολλά από τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου, “εκφράζοντας τις απόψεις τους για τον τρόπο που θα πολιτευτεί η παράταξη τους επόμενους μήνες, ενωμένη και δυνατή, προκειμένου η δική μας πολιτική πρόταση διακυβέρνησης να αγκαλιαστεί από την πλειοψηφία της Κυπριακής κοινωνίας και το 2023”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:ΚΥΠΕ