Η διεθνής αναγνώριση και καταξίωση του Πανεπιστημίου Κύπρου συνιστά τιμή για τον τόπο μας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του στη διαδικτυακή τελετή Αναγνώρισης Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στο μήνυμά του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απέδωσε τα εύσημα στις Πρυτανικές Αρχές για τις έγκαιρες και στοχευμένες αποφάσεις που έλαβαν εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, προτάσσοντας την ασφάλεια και την υγεία του συνόλου των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.
 
«Στη βάση της άρτιας τεχνολογικής και ψηφιακής οργάνωσης του Πανεπιστημίου, επιτεύχθηκε η απρόσκοπτη λειτουργία του και η ολοκλήρωση του ακαδημαϊκού έτους, διατηρώντας πρωτίστως το ίδιο υψηλό ποιοτικό επίπεδο εκπαίδευσης», είπε, προσθέτοντας ότι «θα ήτο παράλειψη εάν δεν τόνιζα επίσης τις σημαίνουσες ερευνητικές και άλλες υπηρεσίες που προσέφερε το Πανεπιστήμιο, όσον αφορά την προσπάθεια που καταβάλαμε προς αντιμετώπιση της πανδημίας».
 
Σημείωσε ότι «η διεθνής αναγνώριση και καταξίωση του Πανεπιστημίου Κύπρου συνιστά τιμή για τον τόπο μας, ενισχύοντας τη στοχευμένη  προσπάθεια που καταβάλλουμε προκειμένου να καταστήσουμε την πατρίδα μας περιφερειακό εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο, το οποίο θα αποτελεί πόλο έλξης τόσο φοιτητών όσο και διεθνούς φήμης ακαδημαϊκών και ερευνητών».
 
«Και δεν μπορεί παρά να νιώθω πραγματικά περήφανος, αφού χιλιάδες φοιτητές από ευρωπαϊκές ή και τρίτες χώρες, εκτιμώντας το υψηλό επίπεδο που χαρακτηρίζει την πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Κύπρο, επιλέγουν τα Κυπριακά Πανεπιστήμια για τις σπουδές τους», είπε ακόμα ο Πρόεδρος και πρόσθεσε: «Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο όμως, όπως είναι και ο πρώτος στόχος μας, εσείς οι νέοι μας έχετε πλέον τη δυνατότητα να φοιτάτε στον τόπο σας σε υψηλών προδιαγραφών Εκπαιδευτικά Ιδρύματα».
 
 «Είναι σε εσάς, τους γεμάτους όρεξη και οράματα νέους, τους πλήρως καταρτισμένους και με υψηλού επιπέδου εκπαίδευση επιστήμονες, που θέτετε στόχους και με αποφασιστικότητα τους πετυχαίνετε, που επενδύουμε βρίσκοντας έναν εξαιρετικής σημασίας πυλώνα της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής προόδου του τόπου. Είναι σε εσάς, που ξέρετε να αδράξετε αλλά και να δημιουργείτε ευκαιρίες, και επενδύουμε σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για να συνδράμετε στο έργο της επαναφοράς της κανονικότητας και για μετριασμό του κοινωνικοοικονομικού αντίκτυπου της πανδημίας», ανέφερε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στους φοιτητές και αποφοίτους.

Ο Πρόεδρος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Ηρόδοτο Ηροδότου, απόφοιτο του τμήματος Φυσικής και τον Θεοφάνη Παναγή, απόφοιτο του Τμήματος Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών, «οι οποίοι συγκέντρωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες και  στους οποίους ως επιβράβευση απονέμεται αντιστοίχως το πρώτο και το δεύτερο βραβείο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας».
 
«Σας συγχαίρω, αγαπητοί απόφοιτοι, για την απόκτηση του πτυχίου και τις επιδόσεις σας, επαινώντας σας για την προσήλωση, τη μεθοδικότητα και τη συνέπεια που επιδείξατε στο σύνολό σας προς την επίτευξη των στόχων σας. Συγχαίρω όμως και όλους ανεξαιρέτως που σήμερα διανοίγετε μπροστά σας, μία νέα πορεία στην οποία η καθεμία και ο καθένας από εσάς έχει θέσει καινούριους στόχους. Στην νέα αυτή πορεία, να θυμάστε ότι κάθε δική σας επιτυχία θα είναι επιτυχία για το Πανεπιστήμιο και την πατρίδα μας», είπε.
  
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ως νέα γενιά επιστημόνων μέσα σε αυτή την κρίσιμη για όλη την ανθρωπότητα εποχή, θα φανείτε αντάξιοι  των δικών σας προσδοκιών, αλλά και των προσδοκιών της οικογένειας και της κοινωνίας μας», πρόσθεσε, εκφράζοντας για ακόμη μία φορά τα θερμά του συγχαρητήρια στο Συμβούλιο, τις Πρυτανικές Αρχές, το ακαδημαϊκό, ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστήμιου Κύπρου για το συνολικό έργο που παράγουν, με θετικό και πολύπλευρο αντίκτυπο σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.
 
 «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου, πιστό στην αποστολή του για τη διαμόρφωση ικανών και άξιων επιστημόνων, μέσα από  τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει θα αξιωθεί για ακόμη περισσότερες επιτυχίες και κατακτήσεις προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ