Η Κυβέρνηση, στο αμέσως επόμενο διάστημα έχει θέσει ως στόχο την υλοποίηση και εφαρμογή σημαντικών πολιτικών και μεταρρυθμίσεων, περιλαμβανομένης της εφαρμογής του Εθνικού Κατώτατου Μισθού, την καθιέρωση Γονικής Άδειας μετ’ απολαβών, τη ρύθμιση της Τηλεργασίας για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την ψηφιοποίηση των αιτήσεων για όλα τα επιδόματα και παροχές του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, επανέλαβε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, σε μήνυμα για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Οι εκδηλώσεις των συντεχνιών

Σήμερα 1η Μαΐου, στις 10.30πμ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα τελέσει τα εγκαίνια του Μνημείου Μεταλλωρύχων, στον Αμίαντο, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την Πρωτομαγιά που διοργανώνει η ΣΕΚ.
Η ΠΕΟ τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά με πορείες στους δρόμους και εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις Η κεντρική εκδήλωση στην Λευκωσία θα κορυφωθεί με κοινό εορτασμό με τα Τουρκοκυπριακά συνδικάτα στο γήπεδο στη νεκρή ζώνη (Λήδρα Πάλλας).
Στη Συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας, αυτή την ώρα γίνεται ομιλία από την Γ.Γ. της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.
Η ΠΕΟ Λεμεσού από τις 10.30 θα πραγματοποιήσει πορεία από το οίκημα της μέσω των οδών Λουκή Ακρίτα – Λεωφόρο Μακαρίου Γ με κατάληξη τον παραλιακό χώρο του Εναέριου.
-11:00π.μ Συγκέντρωση στον χώρο του Εναερίου, όπου θα γίνει ομιλία από τον επαρχιακό γραμματέα της ΠΕΟ Δημήτρη Χριστοδούλου.
Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό Πρόγραμμα