Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ερσίν Τατάρ, τον Μουσταφά Ακιντζί αλλά και την Ειδική Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, είχε σήμερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σε γραπτή δήλωση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε τις ευχές του στον κύριο Τατάρ για την ανάδειξή του ως ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας και πρότεινε όπως συναντηθούν το ταχύτερο δυνατόν για μια πρώτη γνωριμία. Ο κύριος Τατάρ αποδέχθηκε την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε την κυρία Σπέχαρ για την πρόθεση των δύο ηγετών για συνάντηση. Η κυρία Σπέχαρ ανέλαβε να προβεί στις αναγκαίες διευθετήσεις προς αυτό τον σκοπό, στο οίκημα των Ηνωμένων Εθνών στη Λευκωσία.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον απερχόμενο Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί, τον οποίον ευχαρίστησε για τη μέχρι σήμερα συνεργασία που είχαν. Διαβεβαίωσε τον κύριο Ακιντζί ότι θα παραμείνουν σε επαφή και σημείωσε ότι προσβλέπει στη συνδρομή του σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού.

Ο κύριος Ακιντζί ανέφερε ότι θα είναι πάντοτε στη διάθεση των δύο ηγετών και διαβεβαίωσε ότι θα συνδράμει τις προσπάθειες για επικράτηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της προκοπής στην πατρίδα μας.