Θέμα ωρών φαίνεται να είναι η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν για την κατάπαυση του πυρός στον Περσικό Κόλπο.
Την ανακοίνωση έκανε ο Αμερικανός Προεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ανέφερε πως σήμερα, ανήμερα των γενεθλίων του, θα υπογραφεί ηλεκτρονικά η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.
Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars μετέδωσε ωστοσο ότι η Τεχεράνη δεν έχει λάβει τελική απόφαση για την υπογραφή της συμφωνίας.
Αξιωματούχος δήλωσε στο Ρώυτερς ότι το προσχέδιο του μνημονίου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων
-Άνοιγμα αμέσως των Στενών του Ορμούζ σε όλα τα εμπορικά πλοία, ενώ οι ΗΠΑ αίρουν τον ναυτικό αποκλεισμό στα ιρανικά λιμάνια.
-Οι ΗΠΑ συμφωνούν να μην επιβάλουν νέες κυρώσεις στο Ιράν μέχρι να επιτευχθεί τελική συμφωνία.
-Τέλος πως Η Τεχεράνη συμφωνεί ότι ούτε θα κατασκευάσει ούτε θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα κι αυτό το θέμα θα συζητηθεί εντός 60 ημερών από την έναρξη της εκεχειρίας Το Ιράν συμφωνεί να διατηρήσει το πυρηνικό status quo μέχρι να επιτευχθεί τελική συμφωνία, μεταξύ άλλων με το να μην εμπλουτίζει ουράνιο και να μην επεκτείνει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις.

