Του Γιάννη Κωστακόπουλου

Στους βρυχηθμούς των θηρίων, απαντούμε με τιτιβίσματα. Και με εκείνη την αμηχανία των μονίμως χαμένων «ηρώων» στο κυπριακό, με τους δήθεν εναλλακτικούς σχεδιασμούς μας προς απομόνωση και καταδίκη της άνομης Τουρκίας. Να αποτρέψουμε, αδελφέ, τον πειρατή από την εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων μας!

Τι να μαρτυρήσει πλέον κι η χαμογελαστή Νατάσα, με κρυμμένο κι αυτό το μόνιμο χαμόγελο της, κάτω από την προστατευτική μάσκα.

Χθες κλήθηκε να ξεναγήσει την Αμερικανίδα πρέσβειρα στο γεωτρύπανο ‘Stena Forth’ της ExxonMobil, στο κοίτασμα ‘Γλαύκος’, στο τεμάχιο 10… προχθές, όπως λένε, ενημερώθηκε από τους Αμερικανούς για το ναυάγιο του East Med.

Πώς ακριβώς της παρουσίασαν το γεγονός οι γιάνκηδες δεν γνωρίζουμε. -«Έγειρε η βάρκα», είπαν, γιατί ζαβοκάθισαν οι ευτραφείς Αμερικανοί, και πήραν μαζί τους στο βυθό τις τριμερείς και τετραμερείς συνεργασίες. -Ή ωμά παραδέχθηκαν ότι μετατοπίστηκαν τα συμφέροντά τους… «και τώρα το πλοίο φεύγει». Κρίθηκε ασύμφορος, οικονομικά –είπαν οι Αμερικανοί- κι επιζήμιος περιβαλλοντικά αυτός ο αγωγός. -Μπορεί στο τέλος να αποδειχτεί και πολιτικά λανθασμένη η επιλογή σας. (Αυτό δεν το είπαν, αλλά σίγουρα το εννοούσαν).

Δεν ξέρουμε αν τότε πάγωσε το αισιόδοξο χαμόγελο της Υπουργού Ενέργειας, υποψιαζόμαστε όμως ότι χθες, έστω και συγκεκαλυμμένα, επανήλθε.

«Οι ΗΠΑ διαχρονικά στηρίζουν την ανάπτυξη των υποθαλάσσιων αποθεμάτων υδρογονανθράκων. Πιστεύουμε ότι έχουν τη δυνατότητα να επιφέρουν τεράστια οφέλη σε όλους τους Κύπριους, αλλά και να προάγουν μεγαλύτερη συνεργασία και ευημερία στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου» είπε γενικώς και αορίστως η πρέσβειρα Τζούντιθ Γκάρμπερ. Και παρ’ ολίγο η δική μας να πετάξει απ’ τη χαρά τη μάσκα της!

-Άντε με το καλό και με την υποστήριξή σας, θα ευχόταν η Νατάσα, σε λίγους μήνες το γεωτρύπανο της ExxonMobil «να πατήσει στον κάλο την Τουρκία» και στο τεμάχιο 5.

-Και να μας δοθεί ως τότε χρόνος προεκλογικός, να ποντάρουμε στην αφέλεια του κόσμου, θα συμπλήρωναν με πονηρό χαμόγελο οι καιροσκόποι -συνοδοιπόροι της Νατάσας.

 

Οι απόψεις εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκην την άποψη του Καναλιού 6