Όλες οι πληρωμές φορολογικών οφειλών ΦΠΑ και VIES θα πραγματοποιούνται από 27 Μαρτίου μέσω της Πύλης Φορολογουμένων Tax For All (TFA), ανακοίνωσε την Παρασκευή το Τμήμα Φορολογίας.

Όπως αναφέρεται, έως τις 16 Μαρτίου οι πληρωμές φορολογικών οφειλών ΦΠΑ και VIES μπορούν να πραγματοποιούνται χρησιμοποιώντας τα έντυπα πληρωμής που θα τυπώνονται από το TAXISnet – ΦΠΑ.

Προστίθεται πως από τις 27 Μαρτίου όλες οι πληρωμές θα πραγματοποιούνται μέσω της Πύλης Φορολογουμένων Tax For All με τη χρήση πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας, μέσω Εμπορικών Τραπεζών, με Internet Banking, καθώς και στα ταμεία των Τραπεζών που προσφέρουν την υπηρεσία αυτή.

Σημειώνεται επίσης πως από τις 27 Μαρτίου ο κώδικας αναφοράς πληρωμής για την κάθε οφειλή θα διατίθεται αποκλειστικά μέσω της Πύλης Φορολογουμένων TFA, για τις πληρωμές στα ταμεία Τραπεζών απαιτείται η εκτύπωση του νέου δελτίου πληρωμής, το οποίο διατίθεται και αυτό αποκλειστικά μέσω της Πύλης Φορολογουμένων TFA, ενώ καταργούνται όλα τα υφιστάμενα έντυπα καθώς και οι υφιστάμενοι κωδικοί πληρωμής Φ.Π.Α. και VIES.

Λόγω της μεταβατικής περιόδου στο νέο σύστημα Tax For All, συνιστάται όπως oι φορολογούμενοι πραγματοποιήσουν τις πληρωμές τους με τους υφιστάμενους κωδικούς πληρωμής οφειλών Φ.Π.Α. και VIES μέχρι την 16η Μαρτίου 2023, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ