Σε απάντηση προς την χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, για την παράσταση «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες», ο ΘΟΚ διευκρινίζει ότι δεν χρησιμοποιήθηκε η φράση που αναφέρει το Υπουργείο στην ανακοίνωσή του και δηλώνει τη διαφωνία του με την αφαίρεση φράσης από το κείμενο της παράστασης.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η φράση «μπορεί ένα αγόρι να θέλει να είναι κορίτσι και ένα κορίτσι να θέλει να είναι αγόρι;», στην οποία αναφέρθηκε το ΥΠΑΝ, δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ σε οποιαδήποτε παράσταση του έργου. Εξηγεί στη συνέχεια ότι η φράση που απομονώθηκε και αφαιρέθηκε με απόφαση της Επιτροπής, αναφέρει «Μπορεί ένα αγόρι να αγαπήσει ένα αγόρι και ένα κορίτσι να αγαπήσει ένα κορίτσι;».

Ο ΘΟΚ προσθέτει ότι διαφωνεί «με την απόφαση της Επιτροπής για την επιλεκτική απομόνωση και αφαίρεση της φράσης που υπήρχε και στις μαθητικές παραστάσεις μέχρι τις 7.12.2022», υπενθυμίζοντας ότι η παράσταση εμπεριέχει μεταξύ άλλων έννοιες και μηνύματα για τη φιλία, την αγάπη την ελευθερία έκφρασης των συναισθημάτων, την αποδοχή της διαφορετικότητας και την ομορφιά της πολυπολιτισμικότητας.

Πηγή: ΚΥΠΕ