Την προσεχή Δευτέρα αναμένεται να ανοίξει η Πύλη Εμβολιασμού, για τη διευθέτηση ραντεβού από άτομα με σακχαρώδη διαβήτη που λαμβάνουν ινσουλίνη και για παχύσαρκα άτομα.

Σημειώνεται ότι η Πύλη Εμβολιασμού ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει σήμερα για τις συγκεκριμένες ευπαθείς ομάδες, ωστόσο, τεχνικοί λόγοι εμπόδισαν το άνοιγμά της.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Λειτουργός Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Μαργαρίτα Κυριάκου, ανέφερε ότι γίνεται αναβάθμιση στο σύστημα, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στις ευπαθείς ομάδες να επιλέγουν το εμβόλιο, το οποίο επιθυμούν.

Θα διατεθούν 19 χιλιάδες νέα ραντεβού

Όπως σημείωσε, τη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξει η Πύλη, ενώ πρόσθεσε ότι θα βρίσκονται στη διάθεση των συγκεκριμένων ομάδων 19 χιλιάδες ραντεβού.

Σύμφωνα με την κ. Κυριάκου, η Πύλη Εμβολιασμού θα ανοίξει στις 08:00. Συμπλήρωσε ότι θα παραμείνει ανοικτή δύο με τρεις μέρες. 

Επίσης, είπε ότι θα διατεθούν ραντεβού και από τα τρία εμβόλια (Pfizer, Moderna, AstraZeneca), ώστε να υπάρχει επιλογή.

Τέλος της ερχόμενης εβδομάδας ανοίγει ξανά η Πύλη για τους άνω των 65

Εξάλλου, η κ. Κυριάκου ανέφερε ότι αρχές Απριλίου θα παραληφθεί μεγάλη ποσότητα εμβολίων και από τις τρεις εταιρείες, για να σημειώσει ότι στόχος αυτή τη στιγμή είναι να δοθεί έμφαση στην κάλυψη των ευπαθών ομάδων.

«Πρώτη εβδομάδα του Απρίλη, που θα έχουμε πιο πολλές ποσότητες εμβολίων, θα δώσουμε έμφαση στις ευπαθείς ομάδες, ενώ για κάποιες εβδομάδες δεν θα προχωρήσουμε με το άνοιγμα ηλικιακά», είπε.

Σε σχέση με τον εμβολιασμό για τους 65 ετών και άνω, η κ. Κυριάκου είπε ότι θα αρχίσει προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.