Σάλο έχουν προκαλέσει οι χθεσινές εικόνες από τη διαμαρτυρία οργανωμένων συνόλων στο κέντρο της Λευκωσίας, με τον Αρχηγό Αστυνομίας να ζητά την διενέργεια έρευνας από την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας (ΑΑΔΙΠΑ), ενώ οι Αρχές προχώρησαν σε έντεκα συλλήψεις.

Την ίδια ώρα, πολιτικές αντιδράσεις προκάλεσαν τα επεισόδια, με τον Δημοκρατικό Συναγερμό να αναφέρει πως «τα όσα έγιναν χθες στο κέντρο της Λευκωσίας δεν τιμούν τη χώρα μας».

Από την πλευρά του το ΑΚΕΛ, με ανακοίνωσή του αναφέρει πως «η απρόκλητη και αδικαιολόγητη αστυνομική βία εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών, χθες στη Λευκωσία, συνιστά νέο επεισόδιο στον αυταρχισμό και την αλαζονεία της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού.

Η ΕΔΕΚ καταδικάζει την υπέρμετρη βία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, που υπέδειξαν χθες οι αστυνομικές αρχές στην εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Λευκωσία και τονίζει πως τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν τιμούν ούτε την αστυνομία, ούτε καθρεφτίζουν τον αναγκαίο σεβασμό που οφείλει ένα ευρωπαϊκό κράτος να επιδεικνύει απέναντι στους πολίτες του.

Την παραίτηση της υπουργού Δικαιοσύνης ζητούν οι Οικολόγοι, οι οποίοι αναφέρουν ότι πριν καν ξεκινήσει η διαδήλωση, η Αστυνομία ανέμενε τους διαδηλωτές με το όχημα «Αίαντας» και πάνοπλους αστυνομικούς, έτοιμη για βίαιη αντιπαράθεση μαζί τους»