Τρεις Κτηνιατρικοί Λειτουργοί – Επιθεωρητές σε σφαγείο της επαρχίας Λευκωσίας εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, το οποίο σημειώνει ότι, σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση, φαίνεται ότι προκύπτει συρροή κρουσμάτων. Ανακοινώνει επίσης ότι χθες εντοπίστηκε και νέο περιστατικό σε δεύτερο σφαγείο στην επαρχία Λευκωσίας. Το πρώτο σφαγείο θα παραμείνει κλειστό για 48 ώρες μέχρι τη διεκπεραίωση όλων των εξετάσεων και την επαναξιολόγηση της κατάστασης, ενώ το δεύτερο σφαγείο δεν λειτουργεί το Σαββατοκύριακο.

«Αφού ενημερώθηκαν τα θετικά στον ιό άτομα, η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης επικοινώνησε με το σφαγείο, ενημερώνοντας για τα περιστατικά», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Προστίθεται ότι «με ιδιωτική πρωτοβουλία της διεύθυνσης του σφαγείου, διενεργήθηκε δειγματοληψία σε όλο το προσωπικό και τα αποτελέσματα από την εργαστηριακή εξέταση θα ολοκληρωθούν αύριο, οπότε και θα διαφανεί ο τελικός αριθμός των κρουσμάτων».

«Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση, ωστόσο, φαίνεται ότι προκύπτει συρροή κρουσμάτων», αναφέρεται.

Το Υπουργείο ενημερώνει επίσης ότι «χθες, εντοπίστηκε νέο περιστατικό COVID-19 σε Κτηνιατρικό Λειτουργό – Επιθεωρητή σε 2ο σφαγείο στην επαρχία Λευκωσίας».

«Το προσωπικό του σφαγείου θα υποβληθεί άμεσα σε εργαστηριακή εξέταση μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης για προληπτικούς λόγους», αναφέρεται.

Παράλληλα, προστίθεται, «δόθηκαν οδηγίες από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας για απολύμανση των χώρων και στα δύο σφαγεία».

Πηγή: ΚΥΠΕ