Φωτογραφία αρχείου

Ιδιοκτήτης καταφετέριας στην Γεροσκήπου καταγγέλθηκε για παραβίαση του διατάγματος του Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες, πρώτη ημέρα των χαλαρώσεων και με την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης, ιδιοκτήτης καφετέριας στην Γεροσκήπου καταγγέλθηκε αφού επέτρεψε σε θαμώνες να κάθονται στο εσωτερικό του κτηρίου λόγω των καιρικών συνθηκών που δεν επιτρέπουν ακόμη τη λειτουργία των εξωτερικών χωρών.

Στο μεταξύ, το τελευταίο 24ωρο στην Πάφο η Αστυνομία διενήργησε 1266 ελέγχους και καταγγέλθηκαν άλλοι 18 πολίτες που δεν τηρούσαν τα μέτρα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ), Νεόφυτο Θρασυβούλου, το 20% των κέντρων αναψυχής υπολογίζεται ότι επαναλειτούργησαν χθες παγκύπρια και πρόσθεσε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν είναι ενθαρρυντικά για το άνοιγμα πολλών επιχειρήσεων επισιτιστικής βιομηχανίας.

Χαρακτήρισε, ωστόσο, τη χθεσινή έναρξη λειτουργίας των κέντρων αναψυχής σημαντική, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα στους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων επισιτιστικής βιομηχανίας πως οι επόμενες εβδομάδες δεν είναι εβδομάδες κέρδους. “Για μας ως Ομοσπονδία”, συνέχισε, “πρώτιστο μέλημα είναι η τήρηση των κανόνων και των πρωτοκόλλων, ούτως ώστε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε κομμάτι της μετάδοσης του ιού”.