Η Κυπριακή Ομοσπονδία Θαλάσσιου Σκι (ΚΟΘΑΣΚΙ), διοργάνωσε το Σαββατοκυρίακο 7-8/11/2020 το διεθνές πρωτάθλημα RCB Bank 16th Cyprus Cup.

Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που προκύπτουν την περίοδο αυτή, ιδιαίτερα για τη διοργάνωση διεθνών αγώνων, η όλη προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία, καθώς στις εγκαταστάσεις της ΚΟΘΑΣΚΙ στο Φράγμα Πολεμιδιών, έδωσαν το παρόν αθλητές από πέντε χώρες, και παράλληλα συμμετείχε μεγάλος αριθμός κυπρίων αθλητών όλων των ηλικιακών κατηγοριών. Σε όλη τη διάρκεια των αγώνων, στις εγκαταστάσεις τηρήθηκαν όλα όσα προνοούν, το πρωτόκολλο της ΚΟΘΑΣΚΙ σύμφωνα με το αντίστοιχο της διεθνούς Ομοσπονδίας, και τα κυβερνητικά μέτρα και οδηγίες, για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid-19.

Το αγωνιστικό μέρος της δεύτερης και τελευταίας μέρας του πρωταθλήματος παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο Πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, που συνοδευόταν από το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού κ. Στέλιο Στυλιανού. Οι δύο αξιωματούχοι πραγματοποίησαν την απονομή των επάθλων στους νικητές. Ο κ. Μιχαηλίδης απευθυνόμενος στους ξένους αθλητές τους ευχαρίστησε για την απόφαση τους να αγωνιστούν στην Κύπρο αυτή την εποχή, και ευχήθηκε η συμμετοχή τους να επαναληφθεί και στο μέλλον. Συνεχάρη επίσης την Ομοσποδία για την επιτυχή διοργάνωση, τους γονείς των αθλητών, και εξέφρασε την πληρη του ικανοποίηση για την παρουσία νέων αθλητών στο άθλημα σημειώνοντας ότι ο ΚΟΑ θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την προσπάθεια ώστε η κυπριακή νεολαία να βρίσκεται διαρκώς μέσα στους αθλητικούς χώρους.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΘΑΣΚΙ κ. Ανδρέας Κόκκινος αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Ομοσπονδίας, ώστε να καταστήσει την Κύπρο αθλητικό προορισμό, σημειώνοντας ότι προς την κατεύθυνση αυτή συμβάλλουν οι εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον στο Φράγμα Πολεμιδιών, και η άρτια κατάρτιση του προσωπικού. Επεσήμανε επίσης, ότι πέραν της συμμετοχής των ξένων αθλητών στον αγώνα, το αμέσως προηγούμενο διάστημα επέλεξαν την Λεμεσό για πολυήμερη προετοιμασία οι Εθνικές ομάδες της Γερμανίας και της Σερβίας. Ο κ. Κόκκινος ευχαρίστησε τους χορηγούς του πρωταθλήματος, την RCB Bank που στήριξε για έκτη συνεχόμενη χρονιά τον αγώνα, την FXPro, και τον ΚΟΑ για τη συνεχή και πολυεπίπεδη στήριξη που παρέχει στην Ομοσπονδία.

Στο αγωνιστικό μέρος πραγματοποιήθηκαν αγώνες σε 10 διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες στο αγώνισμα του Slalom με τη συμμετοχή 30 περίπου αθλητών, οι οποίοι σημείωσαν αξιόλογες επιδόσεις. Στα αξιοσημείωτα, το Νέο Παγκύπριο ρεκόρ που σημείωσε ο Ανδρέας Κωνσταντίνου στην κατηγορία Boys U12, με επίδοση 1 μπάλα στα 12 μέτρα σχοινί και ταχύτητα σκάφους 52χλμ. Το προηγούνο ανήκε στον Ιωάννη Αθηνάκη με επίδοση 2/52/13.

Αναλυτικά οι νικητές ανά ηλικιακή κατηγορία και οι επιδόσεις που σημείωσαν είναι οι ακόλουθες:

Στεφάνου Νίκος, στην κατηγορία Boys U10, με επίδοση 1.00/46

Κωνσταντίνου Ανδρέας, στην κατηγορία Boys U12, με επίδοση 1.00/52/12.00 (Ν.Π.Ρ.)

Κουσαθάνα Σταματίνα (Gre), στην κατηγορία Girls U12 με επίδοση 4.00/52/14.25

Αθηνάκης Ιωάννης, στην κατηγορία Boys U14, με επίδοση 2.00/55/13.00

Λοϊζίδου Φλωρεντία, στην κατηγορία Girls U17, με επίδοση 4.00/55/13.00

Χριτοφόρου Χριστίνα, στην κατηγορία Open Women με επίδοση 3.00/46

Χατζηκυριάκος Κυριάκος, στην κατηγορία Open Men, με επίδοση 5.00/58/13.00

Κόκκινος Γιάννης, στην κατηγορία Over 35 Men, με επίδοση 1.00/55/11,25

Scott-Ely Stuart (GBr), στην κατηγορία Over 45 Men, με επίδοση 2.50/55/12.00

Κωνσταντίνου Στέλιος, στην κατηγορία Over 55 Men, με επίδοση 1.50/55/18.25

Όλα τα αποτελέσματα των αθλητών/τριών που συμμετείχαν στον αγώνα παρουσιάζονται στο σύνδεσμο: https://www.iwwfed-ea.org/classic/21CYP001/?fbclid=IwAR1aaxsRrNEc65X5aA-lD7GQfw5Kz1Oy7RqIKg0t-_JzO24uGIU2UkZZhOY