Τη βεβαιότητα ότι «θα βγούμε νικητές από αυτή τη νέα δοκιμασία για την οικονομία μας» εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, μετά από συνάντηση που είχε με τους τραπεζίτες στο Προεδρικό, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όπως εξήγησε, τα πρώτα σημάδια στην αγορά μετά την άρση των περιορισμών είναι πολύ θετικά.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι υπάρχουν μεν προβλήματα, αλλά είμαστε πεπεισμένοι, όπως είπε, ότι θα βγούμε νικητές.

Επεσήμανε ότι περνάμε στη φάση της ανάκαμψης και η κυβέρνηση και ο τραπεζικός τομέας θα συνεισφέρουν.

Από την πλευρά του, ο CEO της Ελληνικής Τράπεζας, Ιωάννης Μάτσης, χαρακτήρισε πολύ καλά τα μέτρα για την ενίσχυση της δανειοδότησης και της παροχής κρατικών εγγυήσεων.

«Τόσο τα μέτρα ενίσχυσης της δανειοδότησης όσο και η παροχή κρατικών εγγυήσεων, θεωρούμε ότι θα δώσουν περισσότερες δυνατότητες στις τράπεζες να δανειοδοτήσουν», είπε ο κ. Μάτσης.

«Ήδη, από τις πρώτες μέρες χαλάρωσης των μέτρων, βλέπουμε κινητικότητα στην αγορά», επεσήμανε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι ως τράπεζες έχουν και τη θέληση και τη διάθεση και τη ρευστότητα να στηρίξουν την οικονομία.