Ότι θα συγκληθεί άμεσα η αρμόδια Τεχνική Επιτροπή για τη μελέτη της πρότασης για ανέγερση του νέου αρχαιολογικού μουσείου για τη Λεμεσό σε επίχωση επί της Ακταίας οδού και πως στη συνεδρία θα εκπροσωπηθεί και Δήμος, δεσμεύθηκε ο Υπουργός Μεταφορών κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο δήμο Λεμεσού όπως ανέφερε στο Κανάλι 6 ο δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες υπάρχει προβληματισμός αφενός για το κόστος του έργου βάσει της συγκεκριμένης πρότασης και αφετέρου εξακολουθούν να υπάρχουν έντονες ενστάσεις στις τάξεις του Τμήματος Αρχαιοτήτων.

Ενστάσεις εκφράστηκαν και από επιστημονικούς και πολιτιστικούς φορείς

Αρχές περασμένου Ιουνίου ο πρόεδρος του ΕΒΕ, Ανδρέας Τσουλόφτας δήλωσε στο Κανάλι 6 πως οι φορείς της πόλης ανέμεναν την  γραπτή τοποθέτηση του Υπουργού Μεταφορών αναφορικά με την πρόταση για ανέγερση του νέου αρχαιολογικού μουσείου για τη Λεμεσό σε επίχωση επί της Ακταίας οδού.

Ο κ. Τσουλόφτας  ανέφερε πως ο Υπουργός είχε ζητήσει πίστωση χρόνου προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με ενδοιασμούς που εκφράστηκαν από 2 κυβερνητικά τμήματα, μεταξύ των οποίων το Τμήμα Αρχαιοτήτων.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΛ υπέδειξε πως, δεδομένου ότι δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος χώρος εντός των δημοτικών ορίων που επιθυμούν να αναγείρουν το μουσείο ο Δήμος Λεμεσού και το Υπουργείο, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να ασκηθεί πίεση για να υλοποιηθεί το έργο στην Ακταία οδό, κάτι που δεν είναι ανέφικτο,  με την προοπτική να αποτελέσει στολίδι για την περιοχή.

Να σημειωθεί πως η πρόταση του Δήμου Λεμεσού για δημιουργία νέου αρχαιολογικού μουσείου μέσω επίχωσης στην περιοχή της Ακταίας Οδού κατατέθηκε  σε σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε με τον υπουργό Μεταφορών, στην παρουσία του ΕΒΕΛ, ΕΤΑΠ και φορέων της πόλης στο τέλος περασμένου Μαρτίου.

Ο κ. Καρούσος χαρακτήρισε τότε αρκετά ενδιαφέρουσα την πρόταση και πρόσθεσε πως το επόμενο διάστημα τεχνική επιτροπή αποτελούμενη από τον δήμο, το Τμήμα Δημοσίων Έργων, το Τμήμα Αρχαιοτήτων και το υπουργείο Μεταφορών, θα προχωρούσε σε συζήτηση για τεχνικά δεδομένα της πρότασης, έτσι ώστε να ληφθεί και η πολιτική απόφαση για υλοποίηση της.