Το Κοινοτικό Συμβούλιο Διερώνας έχει δώσει πίστωση χρόνου μέχρι το τέλος του 2022, προκειμένου να ολοκληρωθεί η βελτίωση και αναβάθμιση του δρόμου Ακρούντας – Διερώνας, δήλωσε στο Κανάλι 6 ο κοινοτάρχης Διερώνας, Βάσος Μενελάου, προσθέτοντας πώς σε αντίθετη περίπτωση θα παραιτηθεί σύσσωμο και θα καλέσει τους κατοίκους σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Ο κ. Μενελάου τόνισε πως οι κάτοικοι είναι ανάστατοι για το ότι το έργο, μήκους 8,1 χιλιομέτρων, που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2019, δεν έχει παραδοθεί ακόμη.

Όμως, όπως είπε, «το Συμβούλιο αποδέχθηκε την παράταση μετά τις εξηγήσεις που έλαβε από τα Δημόσια Έργα στη Λεμεσό για τις καθυστερήσεις».

Το συμβούλιο θα απευθυνθεί με επιστολές στους Υπουργούς Εσωτερικών και Μεταφορών, αξιώνοντας να παραδοθεί ο δρόμος πριν το τέλος του χρόνου.

Όπως ενημέρωσαν το «Κανάλι 6» τα Δημόσια Έργα, έχουν προκύψει διάφορες δυσκολίες, γεωτεχνικά και γεωλογικά  προβλήματα, προβλήματα με την κακοκαιρία, με την πανδημία, καθώς και με τοίχους αντιστήριξης, οπότε κρίνονται δικαιολογημένες οι καθυστερήσεις.

Η εκτιμώμενη αξία του έργου ανέρχεται στα €6,9 εκατομμύρια και αυτό χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Στόχος του όλου έργου είναι η βελτίωση και αναβάθμιση του συνολικού άξονα Γερμασόγειας – Ακρούντας – Διερώνας – Αρακαπά, μήκους 18,2 χιλιομέτρων, σε δύο κατασκευαστικές φάσεις.

Δεδομένων των προβλημάτων που προέκυψαν κατά την εκτέλεση της πρώτης φάσης, θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολο να προχωρήσει η υλοποίηση της 2ης.