Ήταν δεδομένο πως είχε αδυναμίες το πρώτο σχέδιο στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων από το υπουργείο Εργασίας, παρά την τεράστια προσπάθεια που καταβλήθηκε, δήλωσε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του σταθμού μας ο ανώτερος λειτουργός εργασιακών σχέσεων, Άντης Αποστόλου, λέγοντας ταυτόχρονα πως το δεύτερο σχέδιο που εγκρίθηκε από το Υπουργικό σήμερα, θα καλύψει μεγαλύτερο αριθμό ατόμων με καλύτερη κατανομή επιδομάτων.

Για τον υπολογισμό των επιδομάτων, από εδώ και πέρα, θα επιλέγεται το ψηλότερο ποσό μεταξύ των εισφορών στις κοινωνικές ασφαλίσεις του προηγούμενου χρόνου και του μισθού του φετινού Ιανουαρίου, διευκρίνισε ο κ. Αποστόλου.

Είπε, ακόμη, πως πρόθεση είναι να διορθωθούν και τα μη ικανοποιητικά επιδόματα που έχουν ήδη δοθεί.

Ο ανώτερος λειτουργός του υπουργείου Εργασίας ανέφερε πως εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες για σημαντικό αριθμό αιτήσεων από το πρώτο σχέδιο και καταβάλλεται προσπάθεια μέχρι το τέλος της εβδομάδας να καλυφθεί μεγάλος όγκος εξ αυτών.

Σήμερα θα αναρτηθούν και πάλι οι αιτήσεις για την πρώτη περίοδο και θα μπορούν να υποβληθούν από τους επηρεαζόμενους μέχρι την Κυριακή.

Ακούστε τις δηλώσεις του Α. Αποστόλου στην εκπομπή «Μικρόφωνο στον πολίτη»: