Την εκτίμηση ότι μέχρι τις αρχές Ιουνίου, η Κύπρος θα είναι πλήρης όσον αφορά στα μέσα πυρόσβεσης για το φετινό καλοκαίρι, εξέφρασε ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής σε σημερινές του δηλώσεις στη Λεμεσό.

Όπως εξήγησε ο Υπουργός Γεωργίας, καταβάλλονται προσπάθειες να εξασφαλιστούν πρόσθετα μέσα πυρόσβεσης, αλλά λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Ήδη έχουν προκηρυχθεί δύο διαγωνισμοί για ένα ελικόπτερο και ένα αεροπλάνο, χωρίς να υπάρξει ενδιαφέρουν και σύμφωνα με τον Κώστα Καδή εντός των επόμενων ημέρων θα αρχίσει διαδικασία διαπραγμάτευσης με άλλους φορείς που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να διαθέσουν μέσα πυρόσβεσης στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Αν δεν υπάρχει κατάληξη με κάποιους από αυτούς τους φορείς, είπε ο κύριος Καδής, γίνονται ενέργειες ώστε να μπορέσουμε ως εξαίρεση να συνεργαστούμε με την εταιρεία που φέρνει τα ρωσικά καμωφ και να μας δοθεί μια εξαίρεση από τις Βρυξέλλες, παρά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία.

Ο Υπουργός Γεωργίας ανέφερε ότι στόχος είναι μέχρι τις αρχές Ιουνίου να έχουμε στη διάθεση μας 2 ελικόπτερα και ακόμη 2 επιπρόσθετα πτητικά μέσα.

Όπως εξήγησε αυτή την στιγμή υπάρχουν τα 2 ελικόπτερα του Τμήματος Δασών, ένα ελικόπτερο της αστυνομίας, ένα της εθνικής φρουράς και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε άλλα δύο αεροπλάνα από την Ισπανία.