Η ομαλή πρόσβαση σε υποστατικά καθώς και η τροχαία κίνηση θα επηρεαστεί από τις αναγκαίες εκσκαφές που θα γίνουν, σύμφωνα με την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), στα πλαίσια της ηλεκτροδότησης του σημαντικού έργου Casino Resort, στην οποία εντάσσεται και η εγκατάσταση υπογείων καλωδίων από τον υποσταθμό της ΑΗΚ «ΠΟΛΕΜΙΔΙΑ 132 kV» στον υποσταθμό «ΖΑΚΑΚΙ 132 kV».
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΗΚ, οι εργασίες του έργου που θα εκτελείται τμηματικά, ανάλογα με το πρόγραμμα που θα εγκρίνεται από το Τμήμα Δημοσίων Έργων και την Αστυνομία, θα αρχίσουν τη Δευτέρα 21/03/2022 και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του ερχόμενου Μαΐου.

Η Αρχή Ηλεκτρισμού απολογείται για την ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και συμμόρφωση με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.
 
Ταυτόχρονα, η Αρχή διαβεβαιώνει ότι σε συνεργασία με όλες τις  εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τοπικές αρχές θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας και την καλύτερη ρύθμιση της τροχαίας.
 
«Κύριο μέλημα της είναι η ολοκλήρωση του έργου με ασφάλεια, το συντομότερο και με τις λιγότερες επιπτώσεις για το κοινό», υπογραμμίζει.
 
Σύμφωνα με την Αρχής Ηλεκτρισμού, το έργο περιλαμβάνει εκσκαφές και άλλες συναφείς εργασίες για την τοποθέτηση των υπογείων καλωδίων Υψηλής Τάσης, στην Οδό Ηλία Καννάουρου (περιοχή Ύψωνα) από τη συμβολή της οδού Ιωάννη Ψυχάρη μέχρι την συμβολή με τη οδό Υμηττού, μήκους περίπου 800μ.
 
Αναφέρει επίσης ότι το έργο περιλαμβάνει εκσκαφές και άλλες συναφείς εργασίες για την τοποθέτηση των υπογείων καλωδίων Υψηλής Τάσης σε τμήμα της Οδού Γεννήσεως Σωτήρως Χριστού από την συμβολή της οδού Φραγκλίνου Ρούσβελτ (παρά το εστιατόριο ‘Κερύνεια’) προς τον Ασώματο, μήκους περίπου 400μ.

Πηγή: ΚΥΠΕ