Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) Θωμάς Αντωνίου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι θα ενημερώσει πρώτα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για την πρόθεση του να παραιτηθεί μετά την παραλαβή της επίσημης επιστολής διορισμού του Πέτρου Αγαθαγγέλου στο ΔΣ του Οργανισμού.

«Δεν θέλω να τοποθετηθώ, οφείλω να ακολουθήσω τις διαδικασίες. Σέβομαι τα θέσμια και αναμένω τον διορισμό του Πέτρου Αγαθαγγέλου να έρθει επίσημα ως επιστολή από τον Υπουργό Υγείας και ακολούθως θα ενημερώσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προτού εκφράσω με σαφήνεια την πρόθεση μου», είπε ο κ. Αντωνίου.

Εξέφρασα στο ΔΣ, συνέχισε, την δική μου ανάγνωση των πραγμάτων, γεγονότων και δεν έκρυψα ούτε δημοσίως την ενόχληση μου και τις απόψεις μου σχετικά με τον διορισμό του Πέτρου Αγαθαγγέλου.

«Σέβομαι τις διαδικασίες, να έρθει ο διορισμός και αναλόγως θα ενημερώσω πρώτα τον Πρόεδρο και μετά θα τοποθετηθώ δημοσίως», σημείωσε.

Ερωτηθείς ο κ. Αντωνίου, ανέφερε ότι έχει πολλές παραινέσεις από φίλους του ΓεΣΥ να συνεχίσει ως Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΥ. «Πάρα πολύς κόσμος ενεπλάκη στην διεργασία του ΓεΣΥ και έκανα πολλούς φίλους στην προσπάθεια εφαρμογής του συστήματος. Ο καθένας έχει τις απόψεις του και σίγουρα υπάρχουν παραινέσεις να συνεχίσω ως Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΥ».

Ο κ. Αντωνίου ξεκαθάρισε ότι με τον Πέτρο Αγαθαγγέλου, το θέμα δεν είναι προσωπικό. «Ο σεβασμός μου στην ιατρική κοινότητα είναι δεδομένος και στον Πέτρο Αγαθαγγέλου προσωπικά. Δεν έχω κάτι εναντίον του και σέβομαι τις επιλογές του να μείνει εκτός ΓεΣΥ και τον τρόπο με τον οποίον πάλεψε για τις απόψεις του σε σχέση με το ΓεΣΥ».

Σημείωσε ότι «καταφέραμε να έχουμε μια συνεννόηση θεσμική από την πλευρά μου ως Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΥ και ο Πέτρος Αγαθαγγέλου ως Πρόεδρος του ΠΙΣ. Η συνεργασία μας υπήρξε και ήταν δεδομένη, το θέμα που υπάρχει τώρα έχει να κάνει με τα ηθικά και νομικά ζητήματα που προκύπτουν με την παρουσία του στο ΔΣ», κατέληξε.