Το πτώμα μιας γυναίκας από το Τέξας, που αγνοούνταν εδώ και μήνες, βρέθηκε μέσα στο ψυγείο του φίλου της, σε μεγάλη αποσύνθεση, λένε οι αστυνομικοί.

Η μητέρα της Χέδερ Σουάμπ, Τάμρα, πήγε στην αστυνομία τον Ιούνιο για να την ενημερώσει ότι η κόρη της έχει να δώσει σημεία ζωής εδώ και μήνες και ότι βρισκόταν σε μια ιδιαίτερη σχέση με τον φίλο της, Τσαντ Κρίστοφερ Στίβενς.

Η υπόθεση φαινόταν να έχει “παγώσει” μέχρι τις 3 Νοεμβρίου, μέχρι που η Τάμρα πήγε ξανά στην αστυνομία για να τους πει ότι η πρώην σύζυγος του Στίβενς και η κόρη τους είχαν βασικές πληροφορίες για την εξαφάνιση. Προφανώς τους είχε πει ότι η Χέδερ ήταν νεκρή και θαμμένη στην αυλή του σπιτιού του.

Στις 12 Νοεμβρίου, η αστυνομία του McKinney πήρε ένταλμα για έρευνα στο σπίτι του Στίβενς, στο εσωτερικό του οποίου βρήκαν ένα ψυγείο καλυμμένο με πλαστικό περιτύλιγμα. Μέσα σε αυτό το ψυγείο βρέθηκε η σορός της άτυχης γυναίκας. Ο 42χρονος Στίβενς είπε στην αστυνομία ότι η 35χρονη Χέδερ πέθανε μέσα στο σπίτι του τον Ιούνιο του 2022 και ότι δεν ήξερε τι να κάνει με το πτώμα της. Συνελήφθη επί τόπου με την κατηγορία της αλλοίωσης αποδεικτικών στοιχείων.

Η μητέρα του θύματος είπε στους ερευνητές ότι η σχέση της κόρης της ήταν γεμάτη κακοποίηση και ότι η Χέδερ της είπε πολλές φορές ότι ένιωθε ότι ο Στίβενς θα τη σκότωνε τελικά. Η μητέρα και η κόρη είχαν να μιλήσουν εδώ και ένα χρόνο.

Όταν η αστυνομία πήρε αρχικά κατάθεση από τον ύποπτο τον Ιούνιο, τους είπε ότι η Χέδερ είχε χωρίσει μαζί του ένα χρόνο πριν και ότι δεν ήξερε πού βρισκόταν τώρα. Μόλις στις 4 Νοεμβρίου η κόρη του Στίβενς, Μπριάνα, είπε στην αστυνομία ότι δύο ημέρες νωρίτερα είχε διαπληκτιστεί με τον πατέρα της, με αποτέλεσμα εκείνος να την απειλήσει ότι θα τη σκοτώσει. Η κόρη είπε ότι σπάνια μιλούσε με τον πατέρα της, αλλά αποφάσισε να του τηλεφωνήσει στις 2 Νοεμβρίου για να του πει ότι ήταν έγκυος.

Η Μπριάνα ενημέρωσε τις Αρχές ότι ο Τσαντ ήταν πολύ αναστατωμένος και απείλησε να σκοτώσει το μωρό αν δεν έκανε έκτρωση και απείλησε ακόμη και να τη σκοτώσει, αναφέρεται στην ένορκη κατάθεση. Η κοπέλα είπε στους ερευνητές ότι είπε στον πατέρα της ότι δεν θα έπρεπε να απειλεί τους άλλους γιατί “οι άνθρωποι θα τον πιστέψουν και θα τον πάρουν στα σοβαρά“. Εκείνος της είπε ότι μιλούσε σοβαρά για τις απειλές του.

Η κόρη του δράστη και η πρώην σύζυγός του κατέστησαν σαφές ότι ο Στίβενς αναφέρθηκε στην αυλή του πολλές φορές κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους. Κάποια στιγμή δήλωσε σαρκαστικά ότι το πτώμα της Χέδερ ήταν θαμμένο στην πίσω αυλή, υποστηρίζει η καταγγελία. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους στις 12 Νοεμβρίου, οι ερευνητές βρήκαν πολλά από τα αντικείμενα της Χέδερ, συμπεριλαμβανομένου του φορητού υπολογιστή και του κινητού της τηλεφώνου.

Μόλις τρεις ημέρες πριν εκτελεστεί το ένταλμα έρευνας, ο Στίβενς είχε κατηγορηθεί για επίθεση που αφορούσε μια άλλη σχέση. Η εν λόγω γυναίκα δήλωσε ότι γνώρισε τον δράστη τον Ιούνιο του 2022 και μετακόμισε στο σπίτι του τρεις μήνες αργότερα. Η γυναίκα αυτή ισχυρίστηκε ότι ο Στίβενς της επιτέθηκε όταν τον εγκατέλειψε τον Ιανουάριο του 2023.

Πηγή: Daily Mai