Ξεκίνησε η λειτουργία του από τη Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023, το ινστιτούτο τεχνικής εκπαίδευσης Absolute, στη Λεμεσό, το οποίο αποτελεί δωρεά του Οργανισμού Absolute Charitable Trust προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Το Ινστιτούτο είναι το νέο παράρτημα της Δημόσιας Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και έρχεται να ενισχύσει τη δυναμική του θεσμού των Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, αλλά και του χώρου της Τριτοβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης γενικότερα.

Το ΑΙΤΕ, στεγάζεται επί της οδού Χριστάκη Θεοδοσίου, στο Δήμο Γερμασόγειας, σ’ ένα υπερσύγχρονο κτήριο με πρωτοποριακό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή, εξοπλισμό νέας τεχνολογίας και μοναδικό περιβάλλοντα χώρο.

Κατά τον σχεδιασμό του κτηρίου, στόχος ήταν η παροχή λειτουργικών χώρων, κατάλληλα διαμορφωμένων εργαστηρίων που να εξυπηρετούν τις ανάγκες πολυάριθμων Προγραμμάτων Σπουδών, χώρων φιλοξενίας εκδηλώσεων, αλλά και η δημιουργία ενός ευχάριστου περιβάλλοντος με μεγάλη ορατότητα προς τη Λεμεσό και με θέα τη θάλασσα.

Το κτήριο βρίσκεται σε μία προνομιούχα περιοχή, αφού εύκολα έχουν πρόσβαση σε αυτό οι σπουδαστές/σπουδάστριες και το ακαδημαϊκό προσωπικό από Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο.

Στο ΑΙΤΕ θα υπάρχει η δυνατότητα να λειτουργήσει μεγάλος αριθμός Προγραμμάτων, τα οποία θα προσφέρονται τόσο για πρωινή όσο και για απογευματινή φοίτηση.

Κάποια από τα Προγράμματα που θα μπορούν να φιλοξενηθούν είναι: Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική, Μαγειρικές Τέχνες, Τέχνες Εστίασης, Βιομηχανικοί και Οικιακοί Αυτοματισμοί, Ψυκτικές και Κλιματιστικές Εγκαταστάσεις, Μηχανική Αυτοκινήτου, Δίκτυα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Επικοινωνιών, Βιολογικές Κηπευτικές Καλλιέργειες, Τεχνικός Βιομηχανίας, Γαλακτοκομία – Τυροκομία, Τεχνολογία CNC – Ξυλουργική Βιομηχανία, Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ναυτιλιακές Σπουδές.

Στα ΜΙΕΕΚ προσφέρονται Προγράμματα Σπουδών, τα οποία παρέχουν επιστημονικές, τεχνικές και επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες και χαρακτηρίζονται από ευελιξία και προσαρμοστικότητα προς τις ραγδαία επιτελούμενες αλλαγές στην απασχόληση και την οικονομία.

Επιπλέον, τα Προγράμματα στόχο έχουν την ομαλή ένταξη στην αγορά εργασίας, με έμφαση στην ανάπτυξη ψηφιακών και πράσινων δεξιοτήτων, καθώς και στη χρήση νέων τεχνολογιών, ενισχύοντας τη συνεχή σχέση του πολίτη με την εκπαίδευση και την κατάρτιση, καθώς και με την αγορά εργασίας.

Απόδειξη γι’ αυτό, είναι ότι τα ΜΙΕΕΚ έχουν διαχρονικά επιτύχει την πλήρη απασχόληση των σπουδαστών/ σπουδαστριών τους, με 100% εργοδότησή τους στη Βιομηχανία.