Σημαντική η 12η Σεπτεμβρίου για τις Δημόσιες Επιβατικές Μεταφορές, την εκπαίδευση, όπως και επίσης και για τους μαθητές δημοτικού και τους γονείς τους, ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος, σημειώνοντας τέθηκε σε εφαρμογή η πιλοτική φάση της μεταφοράς μαθητών δημοτικού από σπίτι σε σπίτι στα δημοτικά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Καρούσος παρέστη το πρωί της Δευτέρας στην έναρξη του προγράμματος μεταφοράς μαθητών «Door to Door», συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών Αντρέα Νικηφόρου και συμμετείχε στο δρομολόγιο που ξεκίνησε από την οδό Λάρνακος 29 στην Ορμίδεια στις 7:05 π.μ., με κατεύθυνση το Β’ Δημοτικό Σχολείο Ορμίδειας.

Ο Υπουργός δήλωσε ότι το πρόγραμμα «ξεκινά με 13 δημοτικά σε όλες τις επαρχίες».

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο Γιάννης Καρούσος, “είχαμε 313 μαθητές παγκύπρια, 3 δημοτικά στην Λευκωσία, 2 στην Λεμεσό, 2 στη Λάρνακα, 3 στην Επαρχία Αμμοχώστου και 3 στην Πάφο”.

Πρόσθεσε ότι “είναι μια υπηρεσία η οποία έχει κοινωνικά και άλλα οφέλη, θα διευκολύνει τους γονείς και θα έχει επίσης οφέλη στο κυκλοφοριακό”.

Όπως είπε ο Υπουργός, “συνομίλησα με αρκετούς γονείς του δρομολόγιου που ακολούθησα, οι οποίοι ήταν ενθουσιασμένοι και ευχαριστημένοι που προσφέρεται αυτή η υπηρεσία”.

Το πρόγραμμα «Door to Door» αφορά στη μεταφορά μαθητών Δημοτικής Εκπαίδευσης στα σχολεία τους, με λεωφορεία και συνοδούς που θα τους παραλαμβάνουν από την πόρτα του σπιτιού τους.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό για τα κυπριακά δεδομένα βήμα, το οποίο στοχεύει στη μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος στους δρόμους και στην ταυτόχρονη διευκόλυνση των γονιών, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ανακοίνωση από το ΓΤΠ.

Πηγή: ΚΥΠΕ