Νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ σημειώθηκε ανοιχτά της Κρήτης, στις 7.12 λεπτά σήμερα το πρωί, αναστατώνοντας για ακόμη μια φορά τους κατοίκους του νησιού.

Είχαν προηγηθεί, τρεις σεισμικές δονήσεις μέσα σε σαράντα λεπτά, στον θαλάσσιο χώρο πενήντα χιλιόμετρα βόρεια της Σητείας στην Κρήτη.

Η πρώτη «ισχυρή» δόνηση, μεγέθους 5,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 3:30, η δεύτερη δόνηση, μεγέθους 4,4 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ στις 3:44 και η τρίτη, μεγέθους 4,1 βαθμών στις 4:11 τα ξημερώματα.

Χουλιάρας για σεισμούς στην Κρήτη: Να είμαστε ψύχραιμοι για λίγη ώρα να δούμε πώς εξελίσσεται το φαινόμενο

«Είναι νωρίς ακόμα, παρακολουθούμε το φαινόμενο» σχολίασε ο Έλληνας σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας για τους αλλεπάλληλους σεισμούς, που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Χουλιάρας είπε πως πρόκειται για προκαταρκτικά μεγέθη και εμφανίστηκε καθησυχαστικός, σημειώνοντας πως επιστημονικά από 5 Ρίχτερ για να πάμε σε κάτι μεγαλύτερo είναι ελάχιστες οι πιθανότητες.

Πρόσθεσε πως οι σεισμοί είναι υποθαλάσσιοι και το επίκεντρο είναι σε απόσταση από την Κρήτη, και συνέστησε «να είμαστε ψύχραιμοι για λίγη ώρα να δούμε πώς εξελίσσεται το φαινόμενο».

Ξεκαθάρισε, πάντως, πως αυτό που συμβαίνει είναι απολύτως φυσιολογικό και πως είναι πιθανοί σεισμοί με παρόμοια ή και ίσα μεγέθη.

Πηγή: Newsbeast.gr