Στους τέσσερις έφτασε ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που είναι διασωληνωμένοι στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού σε σύνολο οκτώ επιβεβαιωμένων περιστατικών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Άλλα 16 ύποπτα περιστατικά αναμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκτελεστικός διευθυντής του ΟΚΥπΥ Επαρχιών Λεμεσού-Πάφου Χρίστος Νικολάου. 

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για αποσυμφόρηση του 5ου ορόφου του νοσοκομείου όπου νοσηλεύονται επιβεβαιωμένα και ύποπτα περιστατικά, γίνεται διαμόρφωση της ψυχιατρικής πτέρυγας προκειμένου να λειτουργήσει ως θάλαμος βραχείας νοσηλείας. Για τον σκοπό αυτό, όπως ενημέρωσε ο κ. Νικολάου, έχουν παραγγελθεί οι αναγκαίες προμήθειες και μεταφέρθηκε εξοπλισμός. Ο θάλαμος αναμένεται πως θα είναι έτοιμος για λειτουργία εντός 24ωρου.

Ο κ. Νικολάου ρωτήθηκε και για την κατάσταση της υγείας του, καθώς έχει προσβληθεί και ο ίδιος από τον ιό. Είπε πως νιώθει καλά και εντός της εβδομάδας αναμένει τα αποτελέσματα δυο εξετάσεων ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο έχει αποθεραπευτεί. Εάν όλα πάνε καλά, το πιθανότερο είναι να επιστρέψει στα καθήκοντά του την Παρασκευή, σημείωσε.