Τέσσερα πρόσωπα διασώθηκαν την Κυριακή απόγευμα στις Θαλασσινές Σπηλιές στο Κάβο Γκρέκο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση το Κέντρο Συντονισμού – Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας έλαβε σήμερα, στις 15:44, πληροφορία που αφορούσε τέσσερα άτομα σε κίνδυνο, στην τοποθεσία Θαλασσινές Σπηλιές (Παλάθκια), στο Κάβο Γκρέκο.

Το ΚΣΕΔ, κατόπιν επικοινωνίας με τη Μονάδα Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, εξέτρεψε το ελικόπτερο «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» που βρισκόταν στην περιοχή, ενώ παράλληλα κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Σταθμού Αμμοχώστου, την ΕΜΑΚ, ασθενοφόρο της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ, καθώς και ναυαγοσώστες του Δήμου Αγία Νάπας.

Τα 4 πρόσωπα, 1 άντρας και 3 γυναίκες, ηλικίας 30 χρονών, ανασύρθηκαν από το ελικόπτερο της ΜΑΕΠ και παραδόθηκαν στο ασθενοφόρο, όπου κατόπιν επί τόπου εξέτασης από τους νοσηλευτές διαπιστώθηκε ότι έφεραν ελαφρά, εξωτερικά τραύματα και πώς δεν ήταν αναγκαία η διακομιδή τους σε  Νοσοκομείο.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, το ΚΣΕΔ υπενθυμίζει στο κοινό ότι, σύμφωνα με απόφαση των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών, η προσέγγιση και οι βουτιές στο σημείο των «θαλασσινών σπηλιών» στο Κάβο Γκρέκο απαγορεύονται αυστηρά, καθότι σύμφωνα με επιθεώρηση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, το έδαφος έχει κριθεί ως επικίνδυνο λόγω αυξημένης διάβρωσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ