Τέσσερα εξιτήρια δόθηκαν σήμερα σε ασθενείς που νοσηλεύονταν με κορωνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.
 
Τα εξιτήρια δόθηκαν σε ασθενείς των οποίων τα αποτελέσματα της επαναληπτικής εξέτασης στην οποία υποβλήθηκαν, ήταν αρνητικά στον κορωνοϊό.

Οι δύο ασθενείς μεταφέρθηκαν σπίτι τους όπου θα παραμείνουν υπό περιορισμό για 14 μέρες, ενώ τα άλλα δύο διακομίσθηκαν στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort στην Τερσεφάνου και θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίηση τους.
 
Συνολικά στο Κέντρο Αποκατάστασης στην Τερσεφάνου φιλοξενούνται σήμερα 21 άτομα.

Μέχρι τις επτά το απόγευμα συνολικά 24 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς, τρεις εκ των οποίων στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση.
 
Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι  ο ένας ασθενής που νοσηλεύεται στη ΜΑΦ, είχε μεταφερθεί διασωληνωμένος την περασμένη εβδομάδα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, και η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε αρκετή βελτίωση.
 
Ο ασθενής επέστρεψε πίσω στο Νοσοκομείο Αναφοράς όπου και νοσηλεύεται προληπτικά στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Η  κατάσταση της υγείας του κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς καλή, ενώ θα παραμείνει στη ΜΑΦ μέχρις ότου ολοκληρώσει τη θεραπεία του και αναμένεται ότι σύντομα θα πάρει εξιτήριο.
 
Από τις 11 Μαρτίου όταν άρχισε τη λειτουργία του το Νοσοκομείο Αναφοράς έγιναν 122 εισαγωγές ασθενών και δόθηκαν 86 εξιτήρια.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου και τον περιορισμό στον οποίο χρειάστηκε να παραμείνουν ορισμένα άτομα, κρίθηκε αναγκαίο να γίνει επίταξη γιατρών, ωστόσο η Διεύθυνση του Νοσηλευτηρίου διαβεβαιώνει ότι «όλα κυλούν ομαλά».
 
Εξάλλου, η Διεύθυνση του Νοσοκομείου Αναφοράς εκφράζει «θερμές ευχαριστίες» στους πολλούς χορηγούς που προσφέρουν χρήματα στο Νοσηλευτήριο για να χρησιμοποιηθούν στον αγώνα κατά του κορωνοϊού. Τα χρήματα αυτά χρησιμοποιούνται για αγορά τροφίμων, ιατρικού εξοπλισμού, μασκών και στολών για τους επαγγελματίες υγείας και τους νοσηλευτές.
 
Εν τω μεταξύ η Επιστημονική Διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου – Νοσοκομείου Αναφοράς Αμαλία Χατζηγιάννη με ανακοίνωσή της προς τους επαγγελματίες υγείας, το νοσηλευτικό και το άλλο προσωπικό του Νοσηλευτηρίου,  αναφέρει ότι «έχει ήδη κλείσει ένας μήνας αφότου ξεκινήσαμε να παλεύουμε με τον κορωνοϊό. Είναι μια μάχη δύσκολη, όμως όλοι εσείς, μας έχετε αποδείξει περίτρανα ότι τίποτα δε σας φοβίζει και ότι έχετε τα κότσια να το αντιμετωπίσετε».
 
Προσθέτει ακόμα ότι «γνωρίζοντας τις θυσίες που κάνετε τόσο σε προσωπικό όσο και σε οικογενειακό επίπεδο, θέλω να σας εκφράσω για ακόμα μια φορά τις θερμές μου ευχαριστίες για το δύσκολο έργο που επιτελείται. Κρατάτε γερά, είμαστε δίπλα σας» καταλήγει η ανακοίνωση της κας. Χατζηγιάννη προς το προσωπικού του Νοσοκομείου Αναφοράς.
 
Σήμερα λήφθηκαν συνολικά 54 δείγματα για κορωνοϊό από προσωπικό του Νοσοκομείου, στο πλαίσιο των εργαστηριακών εξετάσεων που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα από το Υπουργείο Υγείας. 
 
Ταυτόχρονα συνεχίζεται στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου η διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων για κορωνοϊό, σε άτομα από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, την Εθνική Φρουρά και τον ιδιωτικό τομέα με επιχειρήσεις που δεν έχουν αναστείλει τις εργασίες τους και δικαιούνται να εργάζονται με βάση το διάταγμα του Υπουργού Υγείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ