Τερματίστηκε γύρω στις τρεις το μεσημέρι, η απεργία των εργαζομένων στο λιμάνι Λάρνακας της Kition Ocean Port, που ξεκίνησε τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και συνεχίστηκε μέχρι σήμερα, λόγω της απόλυσης δύο υπαλλήλων της εταιρείας.

Σε ανακοίνωση των Συντεχνιών ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ και ΟΜΕΠΕΓΕ – ΣΕΚ, αναφέρεται ότι «μετά από πρόταση που υποβλήθηκε από τον Διευθυντή του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, οι 17 απεργοί εργαζόμενοι στο λιμάνι Λάρνακας της εταιρείας Kition Ocean Port, επέστρεψαν στην εργασία τους γύρω  στις τρεις το μεσημέρι και το λιμάνι λειτουργεί κανονικά».

«Στην εργασία τους επέστρεψαν και οι δύο εργαζόμενοι που απολύθηκαν από την εταιρεία και αναμένεται ότι η Kition Ocean Port θα τους αποστείλει γραπτή παρατήρηση», σημειώνεται.

Προστίθεται ότι «όλα τα εργασιακά ζητήματα θα συμφωνηθούν στα πλαίσια των συζητήσεων της συνομολόγησης της Συλλογικής Σύμβασης. Οι συζητήσεις θα διεξάγονται υπό την αιγίδα του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων».

Πηγή: ΚΥΠΕ